Guvernul a decis ca impozitele şi taxele locale să crească în acest an cu maximum 20%. Primăria din Sibiu a revenit asupra deciziei de creştere a taxelor pentru firme.

La propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Guvernul a plafonat la 20% procentul maxim de creştere anuală a taxelor locale, prin Hotărârea nr. 1.514/2006, aprobată la mijlocul lunii noiembrie. Conform documentului, consiliile locale, care aveau deja stabilite creşteri mai mari de acest cuantum sau care nu respectau grila guvernamentală, au fost nevoite să se întrunească încă o dată în plen şi să se conformeze noilor norme. Bucureştenii pot să răsufle acum uşuraţi, pentru că impozitele pe case şi terenuri vor creşte cu doar 5% în 2007, faţă de 20%, cât fusese prevăzut iniţial. La Sibiu, taxele pe clădiri, eliberare de autorizaţii, certificate şi avize ce vor fi plătite de firme vor creşte cu 20%, şi nu cu 70%, cum aprobaseră consilierii locali în luna mai 2006. Pentru persoanele fizice din Sibiu, impozitele se menţin la nivelul anului 2006.
În Braşov şi Craiova, toate tipurile de taxe cresc cu 20% faţă de anul trecut, atât pentru persoane fizice, cât şi juridice. Există însă şi oraşe unde impozitele pe anul fiscal 2007 se menţin la nivelul lui 2006: Cluj Napoca, Timişoara şi Constanţa.