Te lasă cu zero lei pe card. Avertisment pentru toți șoferii din România. Îți golește contul pe loc

șofer, șoferi

SURSA FOTO: Dreamstime

„Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă care îi vizează pe șoferii de pretutindeni. Hoții pun repede mâna pe banii lor. Cum acționează escrocii?

„Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani

„Oglinda spartă” este noua metodă frauduloasă prin care șoferii de pretutindeni pot rămâne fără bani. Metoda „oglinda spartă” a făcut, deja, mai multe victime în jurul lumii. Practic, hoții folosesc o oglindă spartă și un bilet pe care scriu un număr de telefon.

Inițial, șoferii presupun că este un gest prin care persoana care le-a deteriorat mașina dorește să își repare greșeala. În realitate, este escrocherie curată.

Odată ce șoferul apelează numărul de telefon, va intra în discuție cu „operatorul” unei firme de asigurări. În realitate, la capătul liniei de telefon este hoțul care îi va furniza un link compromis cu ajutorul căruia îi va fura datele personale.

„Operatorul” îi va cere victimei datele de pe cardul bancar pentru plata prejudiciului. Odată ce vor intra în posesia datelor, îi va accesat contul bancar și îi va fura banii, transmite România TV.

Hoții pot fura PIN-ul cardului de la distanță

De altfel, hoții pot fura PIN-ul bancar de la distanță mare cu ajutorul camerelor termice, cândva folosite doar de cei din domeniul militar. Hoții montează camere termice pe telefoanele mobile. De exemplu, carcasa Flir One transformă camera telefonului mobil într-o cameră termică, care poate detecta căldura emisă de obiecte și persoane, oferind imagini detaliate în funcție de temperatura înregistrată.

Mark Rober, fost inginer la Jet Propulsion Laboratory al NASA, a explicat cum reușit hoții să fure datele bancare ale oamenilor cinstiți. Când cineva introduce PIN-ul pe un terminal de plată, căldura de la degete sale rămâne temporar pe taste.

Dacă hoțul face o fotografie termică a tastaturii imediat după ce PIN-ul a fost introdus, el poate vedea ordinea în care au fost apăsate tastele. Temperaturile ridicate indică ultimele taste apăsate, iar temperaturile scăzute indică primele taste apăsate.

Există o probabilitate de 80% de a ghici corect PIN-ul dacă fotografia termică este făcută imediat după introducerea sa și o probabilitate de 50% de a ghici corect PIN-ul dacă fotografia termică este făcută la un minut după. Hoții încearcă apoi să fure cardul bancar pentru a scoate toți banii de pe el.