Licitatia organizata de Inspectia Muncii pentru realizarea programului in care se va tine evidenta electronica a salariatilor a fost castigata de Asesoft, prin divizia sa Team Net. 

In cursa pentru achizitionarea registrului general de evidenta a salariatilor si obtinerea contractului de 990.000 lei au participat companiile Team Net International, S.C. Bull Romania S.R.L., S.C. Romsys S.A. si S.C. S21 Italia S.R.L.

Actuala formula de calcul a vechimii pe baza cartilor de munca va fi inlocuita complet cu registrul electronic de evidenta a salariatilor peste doi ani. 

“Vechimea in munca a salariatilor va fi probata in continuare cu carnetul de munca, pana in data de 31 decembrie 2008”, a spus Mariana Basuc, inspectorul general de stat din cadrul Inspectiei Muncii. 

Aplicatia dezvoltata de Team Net va fi pusa la dispozitia angajatorilor pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, de unde va putea fi descarcata in mod gratuit. Angajatorii pot folosi si alte programe pentru a tine evidenta salariatilor, iar Inspectia Muncii le va pune la dispozitie structura si formatul de fisier aferente registrului. 

Angajatorii vor fi obligati, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, sa completeze registrul electronic de evidenta a salariatilor, care inlocuieste varianta scrisa a acestuia.  

TeamNet International va finaliza in luna decembrie 2006 aplicatia informatica cu care angajatorii vor trebui sa faca registrul electronic de evidenta a salariatilor.  

Team Net furnizeaza solutii IT pentru afaceri, managementul proceselor industriale si aplicatii software pentru afaceri, iar in 2005 a inregistrat venituri de peste un milion de dolari. Team Net a fost infiintata in 2001, si este membra a grupului de firme Asesoft.

 

Sursa: Capital 8 Decembrie 2006