Spectroscopia RMN este o metoda esentiala pentru cercetare in toate domeniile enumerate mai sus, precum si pentru controlul calitatii in industriile specializate in productia de medicamente, industria de sinteza fina organica, controlul provenientei vinurilor si al unor aditivi alimentari, pentru aprobarea medicamentelor etc.
Fundatia „Spectroteam for Romania, ai carei membri includ specialisti din domeniu (inclusiv un laureat al premiului Nobel), precum si persoane publice din Europa, Canada si Statele Unite a initiat un proiect de dezvoltare a Laboratorului National de RMN. Obiectivele acestui proiect sunt de a realiza cel mai modern laborator de spectroscopie RMN din regiune (Romania, Moldova, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Albania) si, in acelasi timp, de a crea un model de management al unui centru national de cercetare si instruire.
Spectrometrul care a fost adus in Romania prin prezentul proiect este de tipul Avance DRX 400 si inglobeaza ultimele inovatii in domeniu. Acest model a fost lansat pentru prima data in luna martie 1998, iar spectrometrul de la Bucuresti este al doilea instrument de acest tip construit in lume, si primul instalat.
In paralel cu Laboratorul National RMN, Spectroteam desfasoara o serie de proiecte colaterale menite sa sporeasca eficienta proiectului principal. Cel mai important proiect de acest tip este dezvoltarea unei biblioteci specializate, asociata laboratorului. Se doreste ca aceasta biblioteca sa devina nucleul unui centru de informare in domeniul RMN, in Romania. Bazele infrastructurii acestei biblioteci au fost deja create cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti si a Fondului Know How.
Deschiderea oficiala a Laboratorului National de Rezonanta Magnetica Nucleara a avut loc pe 20 noiembrie 1998, in prezenta ministrului britanic al concurentei si problemelor consumatorilor, doctor Kim Howells, care in acea perioada a condus o misiune comerciala britanica in Romania.
Tehnica de varf pentru Romania
14 ianuarie 1999, 12:00
Ultima modificare în 14 ianuarie 1999, 14:00
Spectroscopia RMN este o metoda esentiala pentru cercetare in toate domeniile enumerate mai sus, precum si pentru controlul calitatii in industriile specializate in productia de medicamente, industria de sinteza fina organica, controlul provenientei vinurilor si al unor aditivi alimentari, pentru aprobarea medicamentelor etc.Fundatia "Spectroteam for Romania, ai carei membri includ specialisti din domeniu (inclusiv un laureat al premiului Nobel), precum si persoane publice din Europa, Canada s
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook