Unul dintre cele mai suprinzătoare ajutoare pentru medici, venite din partea tehnologiei este un mic dispozitiv, care este implantat sub piele pentru a elibera medicamentele în corp în doze precise, la ore precise. Este extrem de eficient în monitorizarea la distanţă a pacienţilor şi s-a dovedit că reduce internările și presiunea asupra furnizorilor de servicii medicale prin scăderea frecvenței vizitelor solicitate de cei care suferă de afecțiuni cronice.
Poate cele mai revoluţionare metode de control medical sunt brăţările care urmăresc câtă mişcare fac cei care le poartă, cum mănâncă, dorm sau cât alcool consumă şi îi atenţionează la excese. După mai multe date de lansare amânate pentru un astfel de produs, cei de la Jawbone, o companie americană evaluată la 1,5 miliarde de dolari, votată pe locul 18 în topul celor mai inovative companii din lume în 2012, s-au decis să lanseze o astfel de brăţară în 2011. Aceasta funcţionează împreună cu o aplicaţie care poate fi descărcată gratuit de pe Google Play. Cu ajutorul acestei aplicaţii, posesorii brăţării pot vizualiza datele stocate de brăţară, referitoare la obiceiurile lor de consum, mişcare sau odihnă şi vor primi sugestii de îmbunătăţire a stilului de viaţă, potrivit HealthCareGlobal.
Atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, trecerea la dosarele medicale electronice a avut un mare impact. Medicii au putut lucra mai uşor cu volumul imens de informaţii dintr-un spital, iar pacienţii au primit cel mai bun tratament în orice loc, pentru că medicii au putut accesa întreg istoricul lor medical. SUA deţine cel mai informatizat sistem sanitar din lume, însă de tehnologie asemănătoare beneficiază şi personalul din spitalele mari din Vestul Europei.
Roboţii medicali sunt folosiţi în chirurgia generală, cea oncologică, urologică, ginecologică şi toracică, cu rezultate foarte bune şi o recuperare rapidă a pacienţilor. Avantajele folosirii roboţilor medicali există nu doar pentru pacient, ci şi pentru medic, pentru că aceştia îi permit medicului să opereze în timp ce este aşezat, să nu îi tremure mâna si să se mişte mai repede.
Analiza informațiilor stocate de motoarele de căutare au un rol crucial în predicțiile pe care specialiștii le fac cu privire la epidemii de gripă sau alte boli contagioase. Studiile au arătat că există o legătură directa între simptomele despre care oamenii caută informații și cele cu care pacienții se prezintă la medic în perioadele analizate.
Tehnologii care au revoluționat medicina
8 iunie 2013, 23:26
Ultima modificare în 9 iunie 2013, 02:26
În ultimii ani, evoluţia tehnologică a contribuit la dotarea medicilor cu cele mai noi şi precise instrumente pentru a salva vieţi, dar şi la responsabilizarea pacienţilor în legătură cu propria lor stare de sănătate, prin diverse aplicații și dispozitive care monitorizează parametrii medicali esențiali.
Etichete: sanatate publica,
schimbare,
tehnologii
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook