Cât este de periculos să lăsați încărcătorul telefonului în priză 24 de ore
Cât este de periculos să lăsați încărcătorul telefonului în priză 24 de ore. Probabil ați auzit că „supraîncărcarea” telefonului sau lăsarea lui în priză, după ce ați încărcat suficient bateria, poate reduce, in timp, eficiența bateriei.
Dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu încărcătorul în sine? Dacă lăsați încărcătorul conectat non-stop, este posibil să vă coste mai mulți bani sau să prezinte un pericol pentru siguranță? Expertul în energie Glenn LaMay, fondatorul Home Energy Solutions, a explicat pentru acest site ce se întâmplă atunci când țineți încărcătorul telefonului conectat la o priză electrică, mai multe ore
Încărcătorul de telefon folosește electricitate atunci când este conectat la priză?
Dacă ești îngrijorat că dacă lași încărcătorul telefonului în priză toată ziua va duce la o factură mai mare la curent, poți respira adânc și te poți relaxa. Un încărcător de telefon mobil preia o cantitate neglijabilă de electricitate atunci când este lăsat în priză.
„Încărcătoarele pentru telefoane mobile folosesc energie electrică numai atunci când se încarcă”, explică LaMay.
„Lăsând pur și simplu unul conectat în priză nu ar trebui să facă diferența”, explică el.
În timp ce un încărcător poate extrage o cantitate mică de electricitate, nu va însemna că vei plăti mai mult.
Este sigur să lăsați un încărcător în priză?
Dacă ești îngrijorat de faptul că lăsarea încărcătorului telefonului în priză toată ziua poate reprezenta un pericol de incendiu, LaMay spune să nu-ți faci griji.
„Toate aparatele electrice trebuie să treacă un test de siguranță UL înainte de a putea fi vândute consumatorilor”, explică el.
Inclusiv încărcătoare pentru telefoane mobile. Înseamnă că un element conectat la perete ar trebui, teoretic, să fie lăsat în siguranță, în priză, în orice moment. Gândiți-vă la un încărcător în același mod ca la o lampă, un televizor sau orice alt dispozitiv care rămâne conectat.
Dacă țineți încărcătorul telefonului în priză tot timpul, se uzează mai repede?
Spre deosebire de bateria telefonului mobil, LaMay spune că menținerea încărcătorului telefonului în priză probabil nu va avea niciun efect asupra duratei sale de viață.
„Șansele sunt să schimbați telefoanele (și încărcătoarele) cu mult înainte ca încărcătorul actual să nu mai funcționeze”, spune el.
Din nou, gândiți-vă la încărcătorul telefonului mobil ca și la orice alt element electronic care rămâne conectat.
Ce ar trebui să fac dacă iPhone-ul nu se încarcă când este în priză?
Dacă iPhone-ul este în priză, dar nu se încarcă, mai întâi încercați o repornire simplă, oprindu-l, apoi pornindu-l din nou. Dacă acest lucru nu funcționează, ar putea fi rezultatul unui port de încărcare murdar. Începeți prin a utiliza aer comprimat (sau pur și simplu suflați în port!) pentru a încerca să îndepărtați orice resturi care ar putea fi prinse acolo.
De asemenea, puteți încerca un alt cablu USB pentru a determina dacă problema este adaptorul de perete sau cablul. Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, atunci e timpul să vizitați magazinul Apple (dar, mai întâi, încercați să vă încărcați telefonul fără încărcător, astfel încât să nu rămâneți fără telefon în drum spre magazin!).
Ar trebui să știm și altceva despre încărcătoarele telefoanelor?
„Rămâneți cu încărcătoarele care vin odată cu telefonul și evitați imitațiile pe care le găsiți la benzinării și magazinele universale”, spune LaMay.
„Reprezintă o amenințare mult mai mare decât menținerea unui încărcător verificat”.
Aceste încărcătoare vă pot deteriora telefonul și, în cel mai rău caz, pot prezenta risc de incendiu.
Sukaina Yacoob, inginer de asigurare a calității la Batteries Plus, explică:
„Încărcătoarele mai ieftine ar putea să nu ofere tensiunea corectă și pot deteriora bateria, ceea ce poate afecta viteza și eficiența încărcării viitoare a telefonului. În plus, bateriile telefoanelor au circuite de protecție de siguranță încorporate și, dacă acestea sunt deteriorate de un încărcător de proastă calitate, poate cauza supraîncălzirea, umflarea sau chiar explozia bateriei.”