Telefoanele mobile, interzise într-un restaurant din Franța
Telefoanele mobile, complet interzise. Cu un an în urmă, proprietarii unui local din Alsacia, Franța — soț și soție — au hotărât să își transforme pizzeria de familie într-un restaurant. Acest loc poartă numele de Le Petit Plants de Mamama. În același timp, asumându-și un risc considerabil, au decis să adopte o schimbare radicală de atmosferă. Mai exact, au creat o ambianță care îi invită pe clienți să se bucure pe deplin de preparatele oferite, fără distragerile generate de telefoanele mobile.
Astfel, au luat hotărârea de a interzice utilizarea telefoanelor mobile pe toată durata vizitei în restaurant, conform unui articol publicat de thetimes.com.
Iar intuiția nu i-a înșelat. La un an de la schimbare, Oliver și Sandra se declară extrem de mulțumiți de decizia luată, care a fost primită cu entuziasm atât de clienții fideli, cât și de cei noi. Aceștia din urmă nu sunt puțini, numărul vizitatorilor crescând semnificativ. Conform sursei menționate, numărul clienților a crescut cu aproximativ 30%, iar 95% dintre aceștia susțin inițiativa de detox digital.
Proprietarii își doresc să inspire și alți restauratori
Oliver și Sandra speră să inspire și alți restauratori, conștienți că nu este o soluție aplicabilă peste tot, dar care poate funcționa în mod special în restaurantele mici, unde oamenii vin nu doar pentru a lua masa pe fugă, ci și pentru a se bucura de o seară relaxantă într-o atmosferă liniștită.
Oliver a spus că interzicerea telefoanelor mobile nu a fost deloc o decizie ușoară, dar se află „într-un loc plin de istorie și de mâini care transformă în realitate rețete extraordinare”. Acesta a adăugat că vor să reînvie acea atmosferă uitată aproape oriunde, inclusiv în familie, iar până acum, a funcționat.
„Noi oferim o atmosferă familiară și primitoare. Interzicerea telefoanelor nu era o alegere simplă, dar suntem într-un loc plin de istorie și de mâini care transformă în realitate rețete extraordinare. Voiam să punem în valoare patrimoniul regiunii și ceea ce ne-au lăsat moștenire bunicile noastre.
Astăzi avem în meniu rasol. Gătim pentru cine alege să mănânce la noi, și evitând să le fie distrasă atenția înseamnă să le dăm posibilitatea să ne descopere. Vrem să readucem la viață acea atmosferă uitată aproape oriunde, inclusiv în familie. Până acum a funcționat. Vedem clienți care discută între ei, de la o masă la alta, mese unde se nasc prietenii și care chiar revin la noi în restaurant împreună. Nu vrem să vină la noi acasă ca să stea cu telefonul pe masă, dorim să simtă pe deplin atmosfera prietenoasă și familiară”, a declarat el pentru publicația locală actu.fr.