Este o mare greșeală să dormim cu telefonul mobil în apropierea capului, conform renumitului neurochirurg Vlad Ciurea. El atrage atenția asupra radiațiilor emise de telefon.
Acesta a spus că este recomandabil să ținem telefonul la distanță, evitând expunerea la aceste radiații.
Conform acestuia, cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la o distanță mai mare.
În cazul în care nu putem ține telefonul în altă cameră, ar fi benefic să îl așezăm măcar la 3-4 metri distanță, conform afirmațiilor profesorului doctor Vlad Ciurea la RomâniaTV.
Pericolul asociat radiațiilor emise de mobil
Medicul a mai abordat și anterior această problemă. El a evidențiat pericolul asociat radiațiilor emise de telefon.
Vlad Ciurea a menționat că este dovedit că telefonul emite radiații. Conform acestuia, există diverse experimente care confirmă acest aspect. El a ținut să arate că, în mod cert, telefonul emite radiații și, cu siguranță, prezintă pericole.
Telefonul emite radiații și este periculos
„Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță”, a spus acesta într-o altă intervenție tv.
Potrivit lui Vlad Ciurea, trebuie să ținem telefonul la distanță. Aparatul este bine să fie așezat pe masă, nu lângă inimă.
Renumitul medic a spus că există diferite modalități de a menține legătura cu telefonul pentru a vorbi.
De asemenea, el a abordat și problema vorbitului în mașină. Medicul Vlad Ciurea a arătat că putem răspunde la apeluri folosind funcția hands-free, fără să atingem telefonul.
În niciun caz, a ținut acesta să sublinieze, nu este indicat să dormim cu telefonul mobil în pat seara.
Sfaturi de la medicul Vlad Ciurea despre cum să îngrijim creierul
În cadrul intervenției sale la România TV, profesorul doctor Vlad Ciurea a oferit și sfaturi despre cum să îngrijim creierul pentru a ne proteja cât mai mult timp de bolile neurologice. El a spus că este important să diversificăm activitățile și să nu lăsăm totul să se îndrepte într-o singură direcție.
Creierul beneficiază de o dietă bogată în fructe, legume, semințe, fructe de pădure, miere și zahăr natural. Evitarea adicției la zahăr este crucială, iar proteina din carne greu digerabilă nu este benefică pentru creier.
El a spus că sarea, zahărul alb și făina albă sunt considerate periculoase pentru creier. Acestea afectează celulele nervoase. Acesta a spus că apa este esențială pentru creier, iar un Ph mai alcalin poate avea beneficii asupra acestuia.
„Eu pledez pentru apă mai alcalină, să modificăm Ph-ul din creier”, a explicat profesorul Vlad Ciurea.