Rivalul Vodafone a criticat acest plan deoarece va fi nevoit să-şi construiască singur reţeaua LTE.
Planul celor două firme vizează utilizarea în comun a emiţătorilor pentru reţelele LTE de pe întreg teritoriul Cehiei, cu excepţia capitalei Praga şi a oraşului Brno. Telefonica va fi responsabil pentru administrarea infrastructurii în estul Cehei, iar T-Mobile va fi responsabil pentru operaţiunile din vestul Cehiei.
Graţie acestui acord cei doi operatori vor putea să ofere servicii de telefonie 4G în Cehia mai devreme decât preconizau, la o viteză iniţială de 75 Mbit/secundă pentru data loading şi până la 25 Mbit/secundă pentru înregistrare.
'Împărţirea reţelelor este o tendinţă europeană demonstrată de parteneriatele de succes încheiate în Marea Britanie, Suedia şi Franţa', a declarat directorul Telefonica Cehia, Luis Malvido. La rândul său directorul T-Mobile, Milan Vasina, a subliniat că acest parteneriat urmează unui acord anterior pentru împărţirea reţelelor GSM şi 3G.
Cei trei operatori de telefonie mobilă de pe piaţa din Cehia (Telefonica, T-Mobile şi Vodafone) au câştigat frecvenţe LTE în urma unei proceduri de licitaţie de pe urma Autoritatea de reglementare din Cehia a strâns 8,5 miliarde de coroane. În prezent Telefonica operează o reţeaua LTE în oraşele Praga şi Brno, intenţionând să acopere ambele oraşe până la finele anului. La rândul său T-Mobile acoperă părţi din Praga şi Mlada Boleslav, intenţionând să acopere toate zonele din capitală până în luna octombrie.
Vodafone a început să-şi construiască propria reţea LTE în toamna anului trecut şi în luna aprilie a acestui an acoperea un sfert din teritoriul Cehiei, în special în zonele rurale.AGERPRES