Telefonul din buzunar ar putea fi cel mai mare spion al tău. Funcția care trebuie dezactivată

Telefonul tău poate avea o funcție ascunsă care te înregistrează fără să îți dai seama, transformându-l în cel mai bun spion. Experții în securitate cibernetică au observat acest fenomen de ani de zile și au observat că devine din ce în ce mai răspândit.

Frica de a trăi într-o societate în care totul este înregistrat părea o fantezie cu mulți ani în urmă, dar astăzi asta este realitatea. De aceea, trebuie să fim mai atenți la dispozitivele pe care le deținem. Suntem atât de conectați încât nu realizăm cât de esențial este să ne protejăm de aplicațiile periculoase care ne pot afecta.

Telefonul a devenit indispensabil în viața de zi cu zi. Suntem atât de dependenți de el încât este aproape imposibil să îl lăsăm deoparte, chiar și când mergem la baie. Totuși, trebuie să fim vigilenți la anumite detalii. Telefonul poate asculta ceea ce spui, transformându-se într-un adevărat spion.

Dr. Peter Henway, consultant în securitate la o companie australiană de securitate cibernetică, a propus o teorie pe care ar trebui să o luăm în considerare. El sugerează că am putea fi înregistrați în moduri despre care nu avem cunoștință.

Dezactivează microfonul de la Facebook și Instagram

Henway a explicat că dând acces aplicațiilor terțe, precum Facebook sau Instagram, la microfonul dispozitivului nostru, putem deveni vulnerabili la mii de noi declanșatoare, toate alese la discreția aplicației. O simplă discuție despre necesitatea de a cumpăra ceva dintr-un magazin ar putea declanșa aceste mecanisme și permite aplicațiilor să ne asculte conversațiile private.

În cele mai recente condiții de utilizare ale Instagram, pe care toți utilizatorii trebuie să le accepte, se solicită permisiunea de a „[utiliza] tehnologii de ultimă generație care ajută [Instagram] să personalizeze, să protejeze și să îmbunătățească serviciul nostru.”

Deși aceste „tehnologii” nu sunt specificate, termenii obligă utilizatorii să accepte partajarea „informațiilor, inclusiv cele pe care [Instagram] le are despre [utilizatori]” cu toate companiile din grupul Facebook.

„Având în vedere acești termeni, este posibil ca Instagram să colecteze părți din conversațiile noastre orientate către reclame, să le transforme în reclame direcționate și să le împărtășească cu alte rețele sociale precum Facebook. Deși aceste rezultate sunt neconcludente din punct de vedere tehnic, nu am întâlnit nicio reclamă specifică conversațiilor de când am reziliat accesul Facebook și Instagram la microfonul telefonului meu. Până la apariția unor dovezi mai substanțiale cu privire la această conspirație, ar trebui să încercăm să ne protejăm intimitatea prin limitarea accesului la microfon pe care îl acordăm aplicațiilor, având o idee despre termenii și condițiile pe care le acceptăm.

De asemenea, puteți dezactiva permisiunile în Google, gigantul are și el o modalitate de a ști ce gândesc utilizatorii, prin ceea ce caută sau ceea ce spun cu telefonul în mână, asociat cu conturile lor. Din ce în ce mai mult, acest sistem audio care ar fi trebuit să ne ușureze viața o face puțin mai complicată” a mai spus expertul.