O aplicație celebră de mesagerie a făcut un anunț important pentru toți utilizatorii săi. Este vorba de Telegram, care a anunțat lansarea unui nou serviciu: Telegram Premium.

Noua opțiune oferă upload pentru fişiere mai mari, download-uri mai rapide şi alte funcţii suplimentare.

Abonamentul lunar va fi de 5 dolari pe lună.

Telegram a anunțat acum ceva vreme că a lansat un abonament care oferă funcţii suplimentare. Compania a promis că acesta nu va avea un impact negativ asupra funcţionalităţii oferite celorlalţi utilizatori.

Pentru 5 dolari pe lună, abonaţii vor putea trimite fişiere de până la 4GB, în loc de 2GB, cât au voie restul utilizatorilor şi cât era limita generală până acum.

Ce opțiuni oferă noul abonament de la Telegram?

Cei care vor opta pentru acest tip de abonament, vor putea face download-uri mai rapide. Cum Telegram nu a oferit detalii în acest sens, nu se ştie exact ce viteze vor avea abonaţii şi care este diferenţa faţă de viteza normală.

Abonamentul Premium va aduce şi alte beneficii, principiul fiind dublarea capacităţilor oferite pentru ceilalţi utilizatori. De exemplu, abonaţii vor putea urmării până la 1.000 de canale (în loc de 500 cât au voie restul utilizatorilor), pot crea până la 20 de link-uri publice cu t.me (în loc de 10), pot salva până la 400 de GIF-uri ca favorite (în loc de 200) etc.

Un alt lucru important este cel referitor la publicitate. Abonaţii nu vor mai vedea mesajele sponsorizate ce apar în canalele publice de discuţii şi pot schimba pictograma aplicaţiei.

700 de milioane de utilizatori care folosesc serviciul cel puţin o dată pe lună

Cu ocazia lansării abonamentului Premium, Telegram a anunţat că se bucură în prezent de 700 de milioane de utilizatori care folosesc serviciul cel puţin o dată pe lună.

La începutul lunii ianuarie, Telegram a primit o lovitură direct din Germania. Autoritățile nemțești au informat că celebra aplicație de mesagerie mobilă va fi interzisă. Ea este tot mai populară printre activiștii de extremă-dreapta și anti-vacciniști, care continuă să încalce legislația actuală.

„Nu putem exclude acest lucru. Blocarea este o măsură gravă și în mod clar o ultimă soluție. Toate celelalte opțiuni trebuie epuizate mai întâi”, a explicat ministrul de Interne, Nancy Faeser, pentru Die Zeit.

Acesta a spus că Germania discută cu partenerii săi din Uniunea Europeană pentru a găsi un plan eficient pentru reglementarea Telegramului. Aplicație mobilă este celebră, dar probabil și „cea mai periculoasă”, a avertizat  revista germană Der Spiegel în 2021. De-a lungul timpului, platforma respectivă a găzduit protestatari, teroriști, extremiști și traficanți de substanțe interzise.