Purtătorul de cuvând al companiei Orange a ținut să menționeze că această fuziune nu va avea loc și că nu există o discuție în acest sens, deși un articol publicat miercuri în cotidianul financiar german Handelsblatt, relata că cele două companii vor face o fuziune.
Potrivit Handelsblatt, Deutsche Telekom evaluează o posibilă alianţă cu Orange în cadrul unui scenariu strategic, publicaţia menţionând că cele două companii au cooperat cu prilejul unor achiziţii derulate în ultimii opt ani. Fuziunea ar urma să ia forma unui schimb de acţiuni pentru că niciuna din cele două părţi nu şi-ar permite o preluare clasică. Prin această fuziune, Deutsche Telekom vrea să dea naştere unui jucător dominant în Europa care să poată concura cu AT&T şi Verizon peste hotare.
Orange și Telekom cooperează de mai mulți ani
Începând de anul trecut, Orange a acordat Deutsche Telekom acces la reţeaua sa de fibră optică din Polonia iar cele două companii cooperează de mai mulţi ani în domeniul infrastructurii mobile din Polonia. Celelalte pieţe unde cei doi giganţi au activităţi care se suprapun sunt Slovacia şi România.
Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.
De asemenea, grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în perioada iulie-septembrie 2019, a obţinut o cifră de afaceri de 279 milioane de euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.928.000 de clienţi, în creştere cu 0,3% comparativ cu finalul T3 2018, scrie Agerpres.