Astfel, numărul utilizatorilor care recepționează programele audiovizuale în format digital a ajuns în prima jumătate a anului la 2,6 milioane de abonaţi, dintre care numai 0,35 de milioane sunt abonați ai rețelelor digitale prin cablu.
„Este singurul segment e care se înregistrează o creștere de peste 10% față nivelul înregistrat la finele anului trecut”, a spus Cătălin Marinescu, președintele autorității de reglementare în domeniu.
De asemenea, o creştere importantă, de aproximativ 17 ori, s-a înregistrat în cazul numărului de abonaţi prin intermediul tehnologiei IPTV, „însă ponderea acestora în totalul numărului de abonaţi rămane în continuare la o valoare redusă, de doar 0,2%”, a completat Marinescu.
El a mai spus că instituția pe care o conduce intenționează ca, pe parcursul anului viitor, să definească o serie de parametri de calitate ce vor fi incluși în contractele încheiate cu utilizatorii finali și în condițiile generale de furnizare a serviciului de programe media audiovizuale, după caz, în vederea protejării intereselor acestora în relația cu furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului.
„Nu vor exista standarde minime sau penalități, suntem interesați doar de creșterea transparenței față de utilizatori”, a explicat Marinescu.