Televizoarele viitorului vor fi capabile să anticipeze ce program vrei să urmăreşti în funcţie de starea de spirit, iar telecomanda va devenit un obiect depăşit în maximum cinci ani, potrivit unui oficial al companiei Microsoft.

Ashley Highfield, directorul Microsoft din Marea Britanie, este convins că în viitor televizoarele vor fi inteligente şi vor putea să recunoască expresiile faciale şi mişcările corpului. Acest lucru ar putea însemna că televizorul va putea evalua starea de spirit şi, în consecinţă, va alege programul adecvat pentru redare, luând în considerare şi preferinţele de vizionare din trecut.

„Peste 5-10 ani televioarele vor fi controlate mult mai natural. Va fi ceva intutitiv, iar tehnologia va fi similară cu cea creată pentru consola Xbox”, a declarat Highfield.

Microsoft a prezentat, anul acesta, la târgul de jocuri E3 de la Los Angeles, un sistem revoluţionar pentru consola de jocuri Xbox 360 ce poartă numele „proiectul Natal”. Este vorba despre un sistem, alcătuit dintr-o cameră video, un senzor şi un microfon, care urmăreşte mişcarea naturală a jucătorului, reproducând-o apoi pe ecran.

Din proiectul Natal face parte şi Milo, un băieţel virtual care trăieşte dincolo de ecranul televizorului. Utilizatorul poate comunica cu el, acesta fiind capabil să reţină, de la cea mai mică mişcare, până la tonul vocii. La următoarea interacţionare acesta îşi va aminti faţa utilizatorului şi îl va saluta pe nume.

„Aceasta este direcţia în care vor merge televizoarele, iar aceasta este cu siguranţă ultima generaţie care va folosi telecomanda”, a mai spus Highfield. De asemenea, „aşa cum toate telefoanele mobile lansate recent sunt cu ecran touchscreen, în maximum doi ani toate televizoarele vor avea ecrane sensibile la atingere”, a adăugat şeful Microsoft din Marea Britanie.

Microsoft nu a anunţat o dată pentru lansarea „proiectului Natal”, însă Steve Ballmer, CEO-ul companiei, a afirmat că viitoarea generaţie Xbox 360, cu noua interfaţă, va fi lansată în 2010.

SURSA: telegraph.co.uk