LG este al doilea mare producător de TV-uri care lansează în ţara noastră un televizor 4K de 84 de inch. Japonezii de la Sony au fost primii, aceştia lansând la mijlocul lunii martie modelul Bravia KD-84X9005, care are un preţ de 26.000 de euro.

Televizorul LG Ultra HD încorporează tehnologia de procesare a imaginii, Triple XD Engine, care creează imagini vii cu 8 milioane de pixeli pe cadru. Funcția Upscaler prelucrează imaginile FULL HD, astfel încât acestea se vor vedea foarte clar pe ecranul enorm, chiar și în cazul în care nu există conținut Ultra HD disponibil. Experiența vizuală este completată de un sunet pe măsură, televizorul LG Ultra HD oferind cel mai bogat sunet oferit vreodată de un televizor. Cu o putere de 50W dezvoltată de sistemul audio 2.2, televizorul LG Ultra HD este echipat cu două boxe de tip woofer, oferind un sunet puternic si clar. Televizorul LG Ultra HD are încorporată și tehnologia CINEMA 3D.

În plus, noua telecomandă LG Magic Motion permite utilizatorilor să navigheze intuitiv pe interfața ecranului smart al televizorului Ultra HD. Meniul televizorului Smart Ultra HD include acum aproximativ 1.400 de aplicații și acces la o colecție din ce în ce mai mare de servicii de conținut premium, cum ar fi 3D World și Game World. Modelul de televizor LG Ultra HD de 84 de inch este disponibil pe piața din România la un preț începând cu 89.999 lei la retailerii Domo și eMAG.

O nouă gamă de smart TV-uri

LG a lansat astăzi şi noua gamă de televizoare LG Smart 2013.  Seria de televizoare oferă o multitudine de noi aplicaţii şi acces facil la conţinut şi include o telecomandă Magic Motion care permite o experienţă de utilizare simplificată şi intuitivă, având un design și funcții îmbunătățite față de modelul de anul trecut.

Noutatea gamei Smart TV din acest an o reprezintă funcția Voice Mate, o versiune îmbunătăţită a tehnologiei de recunoaştere vocală de anul trecut. Funcţia Voice Mate oferă o nouă opţiune de căutare vocală care afișează rezultele căutării din aplicațiile premium,  motoare de căutare, dispozitive externe şi din alte aplicații.

Funcţia avansată SmartShareTM oferă utilizatorilor posibilitatea de a transmite conţinut de la dispozitivele smart -telefoane sau tablete- către televizorul LG Smart prin intermediul diverselor metode de conectare disponibile : MHL, WiDi şi Miracast.

Gama LG Smart TV 2013 urmăreşte să îmbunătăţească partajarea dintre dispozitive  si prin implementarea Tag On. Această funcţie conectează instant două dispozitive Smart pentru ca acestea să poată transmite conţinut media. Pentru a folosi Tag On, utilizatorul trebuie doar să plaseze smartphone-ul sau alt dispozitiv NFC pe eticheta NFC așezată în apropierea spațiului de vizionare.

Mai mult, televizoarele LG din gama 2013 oferă accesul la serviciul LG Cloud, care permite utilizatorului să încarce și apoi să acceseze materiale multimedia de oriunde există o conexiune la internet și de pe orice device care oferă acces la această funcție.