Samsung UHD S9 este primul televizor evaluat de autorităţile de certificare din S.U.A.şi U.E. Este pentru prima dată când astfel de certificări UHD au fost acordate, acestea fiind oferite de către UL, TUV Rheinland și Intertek, autorități de certificare cu competențe la nivel internațional.

UL, o autoritate privată de certificare recunoscută la nivel internațional, a evaluat calitatea imaginii televizorului Samsung UHD S9, analizând uniformitatea culorii și a luminozității, unghiul de vizualizare, rezoluția, performanțele 3D și cele audio. Datorită calității audio-video nemaiîntâlnite oferite de modelul de televizor Samsung S9, compania UL a acordat prima validare oficială valabilă la nivel mondial pentru televizoarele Samsung, în ceea ce privește performanța UHD oferită.

De asemenea, TUV Rheinland, lider în certificare pe piața germană, a recunoscut oficial calitatea superioară a imaginii televizorului Samsung UHD. TUV Rheinland a testat gradul de performanță al imaginii oferite de televizorul UHD pe baza unor standarde stricte, testarea pornind de la cerinţele de vizualizare care trebuie îndeplinite de vizualizarea de la distanță pe televizoarele UHD de mari dimensiuni (diferite faţă de standardele televizoarelor non-UHD obişnuite).    

Intertek, un alt lider în furnizarea de soluții de calitate cu sediul în Marea Britanie, este cea de-a treia autoritate care a certificat calitatea imaginii televizorului Samsung UHD S9. Intertek a apreciat performanța generală a imaginii prin acordarea, pentru prima dată în categoria televizoarelor UHD, a unui QPM („Quality and Performance Mark”, adică “notă de calitate și performanță”). Nota de calitate și performanță dată de Intertek poate fi obținută numai după trecerea cu succes de mai multe proceduri de testare riguroase, concepute pentru a vedea dacă produsul se încadrează pe segmenul superior al categoriei sale, în ceea ce privește calitatea unor criterii, precum: funcționalitate, ciclu de viață, nivelul de utilizare și durabilitate. Această certificare completează seria de criterii deja recunoscute oficial de celelalte companii de evaluare, precum: uniformitatea, culoarea, luminozitatea, unghiul de vizualizare și rezoluția.

Rezoluția imaginilor redate de televizorul Samsung UHD S9 depășește 8 milioane de pixeli, fiind de patru ori mai mare decât cea oferită de televizoarele Full-HD de acum. Lansat la CES 2013, acest model de televizor oferă o rezoluție a imaginii de neegalat, alături de o înaltă claritate și profunzime. Televizorul este disponibil în Europa la un preţ de 40.000 de euro.