Mark Mobius, de la Franklin Templeton Investments a declarat la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare că potenţialul pieţei româneşti de acţiuni „este imens”. Compania sa este specializată în pieţe emergente, iar România în mod special se află în vizor. Nu numai din perspectiva investirii în piaţa locală de acţiuni, dar şi pentru faptul că Franklin Templeton este desemnat să fie administratorul Fondului Proprietatea.

„Eu ştiu din experienţă că într-o ţară emergentă precum România, valoarea pieţei se va dubla sau tripla în 3-4 ani. Numărul de acţiuni listate la Bursă va creşte. în ţara dumneavoastră există un număr impresionant de companii nelistate. Având în vedere acest potenţial de creştere, ei bine, noi vrem să beneficiem de această creştere. Ne interesează să stăm aici cel puţin 5 ani”, a apreciat Mobius.

Şeful Franklin Templeton Investments  şi-a exprimat încrederea că, în ciuda depresiei economice globale şi a crizei de capital, „există totuşi o mare lichiditate în pieţe”. „investiţiile se duc acum în pieţe emergente, unde sunt creşteri mari. De exemplu, în România, piaţa este ieftină acum. De ce să nu investeşti? Nu este vorba de lipsă de bani, ci de lipsă de încredere în capacitatea de management a companiilor. Un management competent poate da încredere, iar investitorii vor apărea. Bani există”.

El a mai precizat că este sectorul producătorilor de bunuri de consum, dar şi de cel petrolier.