Amatorii lui Buddha au acum o sansa unica in viata: autoritatile unui oras japonez au scos la licitatie un templu dedicat conducatorului spiritual.

Templul include o pagoda de 75 de metri, o gradina japoneza si mai multe cladiri construite pe o suprafata totala de 34.000 de metri patrati. Pretul cerut pentru toate acestea este de 30 de milioane de dolari. Totodata, templul include si o statuie a lui Buddha de 17 metri.

Templul Daishizan-Seidaiji a fost construit in 1987, in Katsuyama, de catre proprietarul unei companii de taxiuri care se imbogatise. Acesta a cheltuit la acea vreme echivalentul a 330 de milioane de dolari in ziua de azi.

Dupa ce acesta a murit, nimeni nu a mai platit taxele pentru templu. Ulterior, templul a fost preluat de o companie, dar nici acesta nu a platit taxe pentru acesta deoarece nu aducea destui vizitatori. Cand compania a renuntat la el, in 2002, o parte din templu a revenit unei scoli de Zen Buddhism. In prezent, deoarece nici scoala si nici primaria locala nu-si permit sa-l cumpere, licitarea acestuia este singura solutie.

Sursa: AFP