Contractul se va derula pe parcursul a cinci ani, iar producția primelor unități de pompare va începe în circa o lună, după încheierea lucrărilor de proiectare.
Acesta se adaugă altor două contracte importante semnate de Vulcan de la începutul anului: unul de 4 milioane de euro cu compania Black Sea din Dubai, pentru fabricarea de cazane sub presiune ce vor fi livrate în Iraq și un altul cu grupul belgian Wincke pentru construcția unor echipamente sub presiune în Serbia, care se ridică la 1,2 milioane de euro.
De asemenea, în perioada imediat următoare, compania va semna un contract de 7,5 milioane de euro cu firma Babcock Volund, pentru fabricarea a două cazane destinate Primăriei din Copenhaga, și se află în discuții avansate cu o firmă din Israel pentru montajul unor centrale pe gaz de producere a energiei, care ar putea aduce companiei românești încă 15 milioane de euro.
“Ne bucurăm de încrederea marilor operatori din energie de peste hotare, parteneri tradiționali ai Vulcan. Vom continua, însă, ofensiva asupra piețelor noi, abordarea directă a clienților și menținerea unor prețuri competitive, care să ne aducă noi contracte și în partea a doua a anului”, spune Adrian Volintiru, directorul general al companiei Vulcan.
Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa, în acest sector, și unul dintre liderii mondiali. Părţile sub presiune sunt fabricate în conformitate cu standardele internaţionalei ASME, PED, EN şi standardele românești.
Compania, care are circa  900 de angajați, a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 23 milioane euro și estimează pentru primul trimestru al acestui an realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 de milioane de lei. “Anul acesta avem ca țintă atingerea unei cifre de afaceri de 35 de milioane de euro“, afirmă Adrian Volintiru.