Există tensiuni la nivelul Partidului Naţional Liberal între preşedintele formaţiunii, Florin Cîţu, şi premierul Nicolae Ciucă?
Nicolae Ciucă a recunoscut ce relaţie are, de fapt, cu Florin Cîţu!
Şeful Guvernului a ţinut să lămurească toate speculaţiile. Invitat joi seara la Televiziunea Publică, Nicolae Ciucă a negat existenţa oricăror tensiuni între el şi Florin Cîţu, afirmând că discută cu acesta sau cu vicepreşedinţii PNL de câte ori are nevoie să rezolve o problemă.
“Am o relaţie foarte bună. Nu mai târziu de ieri (miercuri – n.red.), am fost împreună la comemorarea prim-ministrului liberal asasinat în 1933, I. Gh. Duca. Ori de câte ori am ceva de rezolvat, discut cu preşedintele partidului, cu vicepreşedinţii partidului”, a transmis Nicolae Ciucă.
De ce nu a mai fost la sediul partidului de ceva timp?
Premierul a recunoscut că a trecut ceva timp de când a mers în persoană la sediul partidului, dar asta numai pentru că a avut o agendă extrem de încarcată la Guvern şi nu a mai avut timp de vizite. Nicolae Ciucă a întârit totuşi faptul că nu au existat discuţii aprinse între el şi Florin Cîţu.
“Chiar vă spun foarte sincer că nu am avut niciun fel de dialog neprincipial. (…)
Când vine vorba de partea aceasta internă, apar declaraţiile politice. Nu am o experienţă politică, dar pot să înţeleg politica”, a mai precizat Ciucă.
Criticile pe tema bugetului: “A înțeles mult mai bine decât mine”
Şeful Guvernului a comentat şi pe marginea declaraţiilor aparent critice ale lui Florin Cîţu atunci când a venit vorba despre bugetul alocat investiţiilor. Premierul spune că a discutat și “a tranșat” chestiunea cu Florin Cîţu, care înţelege mai bine chestiunile legate de buget.
“Dânsul, fiind finanțist, a înțeles mult mai bine decât mine construcția bugetului”, a precizat Nicolae Ciucă.
“Partea de investiții este pe-acolo, este pe aproape (de obiectivul de 7% din PIB – n.red.)”, a adăugat premierul, afirmând că totul va fi compensat printr-o mai bună colectare a taxelor, printre altele.
Au fost cheltuieli cu pachetele sociale, din cauza impactului crizelor apărute, inclusiv cea energetică, dar în același timp nu trebuie depășit deficitul bugetar la care s-a angajat România, a mai explicat prim-ministrul.