Tensiuni între Cîțu și Orban: Prietenia dintre ei e la timpul trecut! Cine va câștiga alegerile interne

În opinia politologului Alfred Bulai prietenia dintre cei doi lideri PNL este de domeniul trecutului. Acesta punctează că Ludovic Orban este pentru moment într-o poziție bună, pentru că Florin Cîțu se erodează la guvernare și i se pot imputa și scăderile în sondaje ale partidului. De asemenea, Bulai consideră că până și tensiunile din coaliția de guvernare sunt benefice pentru actualul lider al liberalilor.

Politologul Alfred Bulai a vorbit despre tensiunile interne din PNL și „prietenia” dintre premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban, despre care spune că este „la timpul trecut”. Bulai punctează că actualul președinte al PNL se află într-o poziție bună și îi convin tensiunile din coaliția de guvernare, pentru că acest lucru îl erodează pe Florin Cîțu.

De asemenea, Alfred Bulai mai spune că o bună parte din scăderea din sondaje a PNL se poate atribui lui Florin Cîțu, Orban scăpând și de această dată fără nicio vină.

„Acum, noi știm că e o dispută. Prietenia dintre Orban și Cîțu e la timpul foarte trecut. E clar că se pregătesc de alegeri acolo, există mulți care sunt anti-Orban și care-l susțin pe Cîțu pentru că este premier și mă rog, are și resurse … acum unii trebuie să-l iubească pe Cîțu, dacă el are stiloul în mână și el dă banii, ești prieten.

Domnul Orban are vechimea în partid și îi cunoaște măcar pe unii dintre ei. Deocamdată lui Orban îi e destul de bine, că pe măsură ce trece timpul se erodează Cîțu, inclusiv cu mișcări de genul ăsta, cu tensiuni în USR, în Coaliție. El poate să spună în partid: „Bă, ce v-am zis eu că nu e bine. Ați rămas fără mine, uite ce se întâmplă”.

E un război lung

O scădere semnificativă în sondaje i se impută lui Cîțu, nu poți să-i impuți lui Orban. Lucrurile sunt mai complicate din punctul meu de vedere, pentru că nu putem judeca într-un singur partid. (…) Atenție, e un război lung!”, a declarat Alfred Bulai, pentru DcNews.

Acesta spune că tensiunile dintre USR și PNL în coaliția de guvernare sunt mai mari decât cele interne din PNL.

„Problema e că jocul USR-ului este important și disputele între PNL și USR sunt mai mari decât în interiorul PNL. Acolo există o alianța care s-a hotărât la vârf, dar care structural, oamenii ăia nu se aseamănă foarte mult, ca să fiu elegant.

Atenție, nici măcar cei care sunt în arcul guvernamental!”, a completat el.