Tentativă de fraudă în numele lui Călin Georgescu: Eu nu am cerut și nu voi cere așa ceva

Călin Georgescu

SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, a demontat o tentativă de fraudă în numele său. Acesta a avertizat că un bărbat se dă drept fiul său pentru a obține bani.

Călin Georgescu a respins o tentativă de fraudă

Călin Georgescu a respins ferm o tentativă de fraudă. Mai exact, un bărbat necunoscut susține în mod fals că ar fi fiul său și încearcă să beneficieze de pe urma acestei afirmații, solicitând bani sau donații în numele său.

Astfel, a făcut un apel la adresa autorităților pentru a interveni de urgență.

„Dragii mei, această persoană se identifică drept fiul meu – FALS!!! Vă rog să ignorați orice mesaj prin care, în numele meu, vi se cer bani, donații sau alte metode înșelătoare! Eu nu am cerut și nu voi cere așa ceva niciodată! Condamn ferm astfel de practici înșelătoare și fac apel la instituțiile statului să-și facă datoria de urgență cu privire la aceste persoane. Vă mulțumesc!”, a scris acesta pe Facebook.

CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale

În altă ordine de idei, amintim că marți, 3 decembrie, Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat motivarea hotărârii prin care a validat desfășurarea corectă a primului tur al alegerilor prezidențiale. Judecătorii au confirmat rezultatul acestui tur de scrutin, subliniind că procesele-verbale întocmite de birourile electorale nu au prezentat nereguli semnificative.

În urma analizei documentelor și proceselor-verbale întocmite de birourile electorale, judecătorii CCR au concluzionat că nu au fost identificate neregularități care să pună în discuție corectitudinea votului.

Înainte de a se pronunța asupra validării rezultatelor, CCR a examinat două cereri de anulare a alegerilor. Prima, depusă de Sebastian-Constantin Popescu, a fost respinsă ca tardivă, deoarece a fost înregistrată după termenul limită de 26 noiembrie 2024.

A doua cerere, înaintată de Cristian-Vasile Terheș, a fost respinsă ca neîntemeiată, întrucât nu au fost găsite dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă electorală de natură să afecteze atribuirea mandatului sau ordinea candidaților.

”Curtea a observat că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de art.52 alin.(1) din Legea nr.370/2004, în conformitate cu care Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care participă la al doilea tur de scrutin. Examinând procesele-verbale de consemnare şi centralizare a rezultatelor votării, încheiate de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate/ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţiile biroului electoral pentru votul prin corespondenţă şi de birourile electorale ale secţiilor de votare din ţară, Curtea Constituţională constată că nu s-au produs neregularităţi referitoare la întocmirea proceselor-verbale de către birourile electorale, de natură să infirme rezultatul stabilit”, explică motivarea deciziei.

Curtea Constituțională a confirmat că niciun candidat nu a reușit să obțină majoritatea voturilor necesare pentru a fi declarat câștigător din primul tur, conform reglementărilor Constituției României.

Prin urmare, turul al doilea, care va avea loc duminică, 8 decembrie 2024, va include primii doi candidați care au obținut cele mai multe voturi: Călin Georgescu și Elena-Valerica Lasconi.

Motivarea subliniază că toate procesele-verbale întocmite de birourile electorale din țară și din străinătate au fost realizate corect, iar rezultatele obținute reflectă fidel voința alegătorilor. Mai multe puteți citi aici.