Opera Națională din București, avertisment privind o serie de tentative de fraudă

Opera Națională din București, avertisment privind o serie de tentative de fraudă. Instituția recomandă publicului să evite accesarea linkurilor suspecte și să nu le distribuie, subliniind că în această perioadă nu există niciun concurs oficial organizat de ONB.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției, www.operanb.ro, reprezentanții ONB avertizează cu privire la apariția unor mesaje false care pretind a oferi oportunități de participare la concursuri organizate de Operă. Aceștia subliniază că aceste mesaje sunt escrocherii online destinate să înșele utilizatorii de internet.

„Nu dați click pe linkuri care pretind că vizează concursuri organizate de Opera Națională București.
Aceste postări sunt false, iar Opera Națională București NU organizează în această perioadă niciun concurs de tipul celor promovate în aceste mesaje.

Toate comunicările oficiale ale instituției sunt publicate exclusiv pe canalele oficiale ale ONB și pe site-ul www.operanb.ro.

Vă rugăm să verificați întotdeauna sursa informațiilor și să nu distribuiți conținut înșelător.

Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijin!”, a transmis instituția.

Reprezentanții ONB îndeamnă publicul să fie vigilent și să verifice cu atenție orice informație care pare suspectă sau care nu provine din surse oficiale.

Opera Națională București
SURSA FOTO: Opera Națională București

Tot mai multe înșelătorii pe măsură ce se apropie sezonul vacanțelor

Pe măsură ce sezonul vacanțelor se apropie și dorința de a evada într-o destinație de relaxare devine tot mai mare, în mediul online cresc și tentativele de fraudă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au oferit detalii suplimentare despre metodele de fraudă care circulă în mediul online. Autoritățile atrag atenția că escrocii devin din ce în ce mai activi în această perioadă, utilizând diverse strategii pentru a înșela persoanele care caută oferte atractive pentru vacanțe.

Cele mai comune tipuri de fraude sunt legate de achiziționarea biletelor de vacanță, cazare și pachete turistice. Escrocii profită de dorința oamenilor de a găsi cele mai bune oferte, promițând vacanțe de vis la prețuri extrem de reduse. Aceste oferte tentante reprezintă, însă, capcane bine gândite pentru a înșela utilizatorii și a obține bani prin metode frauduloase.

„Se apropie sezonul vacanțelor, iar entuziasmul pentru o escapadă binemeritată este din ce în ce mai mare. Din păcate, în această perioadă cresc tentativele de fraudă în mediul online. În special, cele legate de achiziția biletelor de vacanță, cazări și pachete turistice!”, a explicat MAI într-un videoclip.

Pentru a preveni astfel de incidente, autoritățile recomandă o mare prudență. Este important să nu se efectueze plăți în avans prin metode nesigure și să nu se trimită bani în conturi personale. Orice achiziție trebuie să fie însoțită de o factură oficială. Mai multe puteți citi aici.