„În primul rând, acest premiu se datorează echipelor care zi de zi lucrează, se concentrează, ca să realizeze produse în acord cu cerințele consumatorilor. Așa cum la nivel global, Electrolux Group este unul din liderii pe piața de electrocasnice, tot așa, în România, am reușit să fim lider pe segmentul de electrocasnice încorporabile de bucătărie. O mare parte din acest succes se datorează activității de la Satu Mare, investițiilor în linii de tehnologie modernă automatizate, în categorii noi de produse. Un exemplu ar fi plitele încorporabile. Care deservesc atât piața internă cât și cea externă”, a declarat Teodora Juravle, director marketing Electrolux România, pe scena de la Gala Capital Companii de Elită.

În ediția 2024 a Galei Capital Companii de Elită, Electrolux România a fost premiată pentru creșterea semnificativă a cifrei de afaceri.

Electrolux, eletrocasnice de calitate

Electrolux este un lider global în domeniul aparatelor electrocasnice. Grupul suedez a preluat în 1997 fosta fabrică Samus din Satu Mare, cunoscută pentru producția de aragaz. Electrolux România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,05 miliarde de lei. În creștere cu 18,7% față de 2022.

Valoarea totală a investițiilor realizate de Electrolux la unitatea din Satu Mare depășește suma de 31 milioane de euro. Fabrica produce aragazuri marca Zanussi, destinate atât exportului cât și pieței interne.

Investițiile continuă

În anul 2023, bugetul pe care Electrolux România l-a alocat pentru investiții a fost de 11.793.000 de lei. De asemenea, după cum a mai transmis Teodora Juravle, acestea continuă și în 2024.

„În linie cu obiectivele noastre strategice, în 2024 ne-am propus să ne concentrăm în optimizarea liniei de aprovizionare și să investim în achiziția și modernizarea echipamentelor de producție. Conform creșterilor de volum pe zona de plite încorporabile și anticipând tendințele viitoare ale pieței, avem în plan să ne creștem capacitatea de producție pe acest segment, demers care ne va da posibilitatea de a depăși 1 milion de plite produse pe an la fabrica din Satu Mare”, a transmise aceasta.

Fluctuațiile pieței

Printre provocările întâmpinate de Electrolux România în 2023 s-au regăsit fluctuațiile pieței. Care continuă să se resimtă și în acest an. Majorarea taxelor, rata inflației care este crescută în continuare și ratele mari ale dobânzilor mențin gradul de impredictibilitate a planurilor de business, după cum a explicat Teodora Juravle. Aceste aspecte au un impact direct asupra costurilor de producție și aprovizionare. Și influențează în aceeași măsură cererea de pe piață.

„Principalele provocări în zona de producție se referă la asigurarea materiei prime și a componentelor pentru producția zilnică în contextul conflictelor care impactează mai ales livrările din China, ajustarea capacităților de producție în funcție de cerințele pieței și menținerea competitivității în contextul concurenței acerbe”, a mai adăugat Teodora Juravle.

O parte din ADN-ul Electrolux România

Așa cum a declarat Teodora Juravle, sustenabilitatea este parte din ADN-ul Electrolux. În acest fel, pe plan local, compania își propune să contribuie la atingerea obiectivelor prin continuarea programelor lansate de grup. Unul dintre acestea este Food Heroes (Eroii Alimentației), care a ajuns la a patra ediție la noi în țară.

De asemenea, compania mai dorește să își atingă obiectivele prin promovarea unor obiceiuri sustenabile în rândul consumatorilor, pe toate segmentele de consum. De la îngrijirea hainelor, reducerea risipei alimentare sau promovarea produselor care au un impact redus asupra mediului.

„De asemenea, amintim o altă inițiativă lansată anul trecut și pe care o continuăm în 2024, denumită PETscarii. Prin aceasta ne-am propus să creăm o nouă filosofie. Aceea de a fi PETscar, de a respecta mediul înconjurător, de a nu polua și a nu rămâne nepăsător. Astfel, susținuți de pescari ai Deltei, dar și de autoritățile din localitatea Crișan, echipa Electrolux România a capturat zeci de saci de deșeuri din Delta Dunării într-un demers de conștientizare cu privire la protejarea biodiversității din zonă și într-un semnal de alarmă menit să îi mobilizeze pe turiștii din Delta Dunării spre un comportament mai responsabil față de natură”, a mai transmis Teodora Juravle.

Gala Capital „Companii de Elită” 2024

Revista Capital a premiat companiile de succes din România în cadrul Galei Capital Companii de Elită, ediția 2024. Evenimentul a avut loc joi, 26 septembrie 2024. A reunit personalități din mediul de business, antreprenoriat, cultural, medical, social și mass-media.

Gala Companii de Elită reprezintă unul dintre evenimentele de tradiție organizate de revista Capital. Și este dedicată recunoașterii performanțelor companiilor ce activează în mediul de business autohton și care au contribuit la dezvoltarea economiei din România.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube „Hai România”.