Ministerul va prelua de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice activitatea de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva titlurilor de creanţă, precum şi a altor acte administrative fiscale emise de organul central fiscal, posturile şi personalul aferent acesteia.
Sunt vizați 200 de angajați.
Mai mult, potrivit proiectului, procentul de majorare a salariului de bază creşte cu 10 puncte procentuale pentru anagajații ministerului.
Eugen Teodorovici a declarat în urmă cu doar o săptămână că ANAF se va schimba „ca instituţie, pe zona de informatizare şi schimbare a mentalităţii”. „(…) cine se va alinia la această schimbare, bine, cine nu, se vor supăra, vor face scandal”.
„Am spus clar, ca şi politică a ANAF-ului, ne vom concentra, fără să risipim resurse financiare şi umane, şi nu numai pe aceste zone mici unde nu acolo este marea corupţie, asta o dată. Doi la mână, vor fi nişte modificări legate de ANAF în sensul de a aduce la Ministerul de Finanţe anumite activităţi care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar şi această funcţie de mediere. Când o companie are o problemă nu contestă tot la ANAF, e clar că ANAF-ul nu va da un alt punct de vedere decât cel pe care l-a dat iniţial, şi aici Ministerul îşi va asuma să tranşeze într-un fel sau altul această problemă a unui om de afaceri, este o schimbare radicală şi la care s-a ţinut cu ambele mâini, o anumită persoană sau un grup de persoane, pentru că nu vor să dea din mână ce înseamnă putere, asta înseamnă putere pentru sistem”, preciza Teodorovici.
Acesta a mai precizat că aceste schimbări vor fi benefice pentru mediul economic.
Vor fi schimbări „în sensul de a aduce la Ministerul de Finanţe anumite activităţi care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar şi această funcţie de mediere”.