Teraplast a finalizat construcţia şi utilarea tehnologică a unei fabrici de poliolefine în parcul industrial de la Sărăţel, în apropiere de Bistriţa-Năsăud, în urma unei investiţii de 6 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Fabrica include secţiile de producţie a ţevilor corugate din polipropilenă (PP) şi a căminelor de vizitare din polietilenă (PE), având o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi. Fabrica deţine un depozit deschis cu o suprafaţă de un hectar.

Investiţia totală în construcţia şi utilarea fabricii şi a depozitului s-a cifrat la aproximativ 6 milioane de euro, se arată în comunicatul firmei.

Ţevile corugate, utilizate în canalizarea apelor uzate menajere şi pluviale sau în infrastructura rutieră, vor avea diametre cuprinse între 600 de milimetri şi 1.000 de milimetri, la o capacitate de producţie cumulată de peste 5.700 tone anual. Noile produse au caracteristici tehnice în acord cu standardele pieţei europene.

Investiţii noi de 15,75 milioane de lei

Compania a bugetat pentru acest an investiţii noi de aproximativ 15,75 milioane de lei, la care se adaugă investiţiile demarate în 2008 şi care se vor finaliza în decursul anului 2009, în valoare de 15 milioane de lei.

Teraplast derulează încă din 2008 un program de investiţii care presupune relocarea majorităţii capacităţilor de producţie din Bistriţa la Sărăţel, unde dezvoltă un parc industrial pe o suprafaţă de 22 de hectare.

SURSA: Mediafax