Compania Teraplast Bistriţa a început răscumpărarea acţiunilor proprii din piaţă, măsură stabilită în Adunarea Generală a Acţionarilor din decembrie 2008. În ultimele două zile, Teraplast a achiziţionat de pe piaţa regular 94.800 de acţiuni, ultima tranzacţie anunţată fiind încheiată la un preţ de 0,208 lei pe acţiune.

Societatea bistriţeană intenţionează să răscumpere 4,5 milioane acţiuni, reprezentând 1,51% din capitalul social, preţul maxim de achiziţie fiind stabilit la 0,89 lei, cotaţie apropiată de cea din momentul listării de la BVB în iulie anul trecut. Perioada în care titlurile pot fi răscumpărate este de 18 luni de la data publicării hotărârii AGA, adică până la mijlocul anului viitor.

„Perioada de răscumpărare va fi de maxim 272 de zile de la momentul demarării procesului, iar în acest interval vor fi achiziţionate acţiunile care se încadrează în limita de preţ”, declară reprezentanţii Teraplast.

Acţiunile companiei au scăzut cu aproximativ 48% de la începutul anului. În legătură cu o posbiilă influenţare a cotaţiei din piaţă, conducerea bistriţeană spune că „în condiţiile actuale ale pieţei de capital, este imposibil de anticipat cum va avolua preţul, însă acţiunile vor fi cumpărate la preţul pieţei, în cantităţi zilnice reduse, fără impact asupra preţurilor.”

Teraplast a obţinut anul trecut un profit net de 19,47 milioane lei, cu 19,3% mai mult decât în 2007, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 1954, milioane lei, în creştere cu 5,1%. Societatea a reuşit totodată să îşi dubleze capitalurile proprii, situate la valoarea de 139,4 milioane lei. Pentru 2009 compania şi-a bugetat o cifră de afaceri de 230,77 milioane lei şi un profit net de 21,3 milioane lei. Investiţiilor programate pentru anul acesta se ridică 25,1 milioane lei, după ce, anul trecut, valoarea investiţiilor a fost de aproape 63 milioane lei.