SC Teraplast SA a răscumparat de pe piaţa de capital un număr de 2.982.000 acţiuni la o valoare totală de 1.047.450,95 lei, dintr-un total de 4.500.000 acţiuni, potrivit unui comunicat la companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

„În cadrul programului de răscumparare, conform autorizaţiei acordate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, se vor putea răscumpara un numar maxim de 4.500.000 acţiuni proprii (1,51% din totalul acţiunilor companiei), valoarea minimă de achiziţie fiind preţul pieţei din momentul efectuării tranzacţiei, iar valoarea maximă va fi de 0,89 lei/acţiune”, se precizează în documentul menţionat.

Acţiunile răscumparate vor fi plătite de societate din rezervele acesteia, altele decât cele legale sau din profitul distribuibil şi vor fi folosite, parţial sau integral, pentru vânzarea la preţul de achiziţie către directorii executivi ai societăţii, în termen de maxim 12 luni de la data achiziţiei.

În situaţia În care persoanele vizate nu vor formula cereri de cumpărare, Consiliul de Administraţie poate hotărî vânzarea acestora la preţul de piaţă de la Bursa de Valori Bucureşti.