Executivul vrea reducerea termenului de finalizare a dosarelor pentru „Prima casa” şi un termen mai lung cu până la 20 zile pentru încheierea antecontractelor de vânzare-cumparare a caselor, scrie Evz.ro.

În acest sens, potrivit Mediafax, premierul Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanţi din conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Şeful guvernului a aratat ca este necesar sa fie încurajate si constructiile de la zero, dat fiind ca pâna în prezent au fost depuse doar aproximativ 100 de cereri de creditare pentru astfel de proiecte. Zilnic se depun între 100 si 200 de cereri pentru „Prima casa”, numarul acestora depasind deja 1.500, din care peste 1.200 au fost solutionate.

Case noi, pe promisiuni de creditare

Presedintele Fondului, Aurel Saramet, a aratat ca se va întâlni cu bancile pentru a gasi solutii de reducere cu pâna la cinci zile a termenului de finalizare a dosarelor, dar si de eliminare a unor proceduri. În ceea ce priveste stimularea constructiilor noi.
Şaramet a precizat pentru EVZ ca ori vor fi modificate normele actuale, ori se va face un nou
program, „anexa” la „Prima casa”. „Important e sa gasim mecanismul prin care să antrenam mai mult zona noilor construcţii”, a punctat Şaramet.