Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunțat că, în conformitate cu articolul 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”., a precizat compania.

Din cauza temperaturilor înalte în timpul zilei, furnizarea agentului termic va avea loc în timpul nopții

Acţiunea de furnizare a agentului termic se va derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani. În plus, este important de evidențiat faptul că, ținând cont de prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care a arătat temperaturi înalte în timpul zilei, furnizarea căldurii va avea loc mai ales în cursul nopții.

Probele la cald prin care se vor realiza echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară vor scădea, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

De asemenea, compania Termoenergetica a început furnizarea căldurii pentru spitalele, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni, precum şi către altor instituţii care au solicitat acest lucru.

Livrarea apei calde urmează să fie sistată pentru aproximativ o mie de blocuri din București, în diferite intervale din această săptămână

Termoenergetica a anunțat că, începând de luni, 17 octombrie, au loc lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare şi lucrări de finalizare a unor reparaţii pentru închiderea şantierelor în mai multe zone din Sectoarele 1, 2, 3, 5 şi 6 din București, cu scopul de a pregăti noul sezon de încălzire.

„Lucrările se desfăşoară pe parcursul următoarelor zile, având în vedere condiţiile meteorologice, care permit încă intervenţia asupra reţetelor de termoficare”, a relatat compania Termoenergetica.

„Echipele vor interveni simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se vor finaliza lucrările, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfort şi vă mulţumim pentru înţelegere”, a încheiat Termoenergetica.