Teroriștii Hamas erau drogați. Ce s-a întâmplat în ziua în care au atacat Israelul

israel hamas

SURSA FOTO: Dreamstime

Armata israeliană a făcut mai multe dezvăluiri despre teroriștii Hamas. Potrivit militarilor, în buzunarele militanților uciși în urma atacului din 7 octombrie au putut fi găsite droguri.

Așadar, mulți dintre teroriștii Hamas care au participat la atacul din 7 octombrie din sudul Israelului aveau droguri în buzunare. Este vorba despre o substanță cunoscută și sub numele de „cocaina săracului”.

Armata israeliană a făcut mai multe dezvăluiri despre teroriștii Hamas

Mai precis, armata israeliană a găsit tablete de Captagon în buzunarele militanților. Aceasta este o amfetamina produsă în Liban și Siria și cunoscută ca fiind folosită de teroriștii ISIS, conform La Stampa. Armata israeliană a descoperit astfel de tablete la locul masacrelor și în buzunarele prizonierilor Hamas.

„S-au găsit pastile din acel narcotic în buzunarele membrilor Hamas care au fost uciși în lupte”, au dezvăluit militarii din Israel.

Este un drog cunoscut și sub numele de „cocaina săracului”, potrivit sursei menționate. Cei care consumă aceste droguri au o rezistență crescută la oboseală și o stare de euforie. Mai mult, aceștia nu mai simt durerea sau frica. De asemenea, pot să nu mănânce sau să nu doarmă zile întregi.

Această amfetamină poate fi și injectată. De altfel, seringi cu urme de Captagon au fost găsite în casele atacatorilor din Europa. Sursa menționată amintește că amfetamina este un stimulent al sistemului nervos central.

Aceasta provoacă hipertensiune arterială și tahicardie. Efectele după administrarea orală apar după 30 de minute și durează multe ore.

Captagon este produs în principal în Siria și Liban

Captagon este produs în principal în Siria și Liban. Traficanții trimit drogurile în Arabia Saudită și în țările din Golf, principalele centre de trafic și consum de droguri. Observatorul European al Drogurilor consideră că grupările armate care au legătură cu regimul sirian din Liban și chiar în Siria joacă un rol major în comerțul cu această substanță.

Răspândit printre militanții Statului Islamic, acesta a generat în ultimii ani o afacere de 10 miliarde de dolari pe an în Orientul Mijlociu. Folosirea amfetaminelor de către teroriști nu este o noutate, potrivit sursei menționate.

Totuși, confirmarea Israelului readuce în atenție momente întunecate din istorie. De exemplu, soldații lui Hitler au folosit pe scară largă amfetaminele, iar la începutul celui de-al Doilea Război Mondial drogul a fost distribuit soldaților de către medicii militari.

Conform unui raport realizat de Der Spiegel, peste 35 de milioane de doze de câte 3 miligrame de Pervitin au fost ambalate pentru forțele terestre și aeriene germane între aprilie și iulie 1940.