Tesla își urmărește angajații pe Facebook. Ar fi angajat o firmă de PR să se ocupe de asta

Sursă: Dreamstime

Acest lucru s-ar fi întâmplat când unii dintre angajați doreau să formeze un sindicat la fabrica companiei din Fremont, California. Tesla ar fi angajat o companie de PR pentru a monitoriza interacţiunile angajaţilor pe Facebook.

MWW PR ar fi urmărit conversaţiile angajaţilor într-un grup de Facebook al angajaţilor Tesla din 2017 până în 2018. CNBC a invocat facturi şi „alte documente” care arată că MWW PR a urmărit discuţiile angajaţilor de pe platformă cu privire la practicile de lucru ale companiei şi un proces pentru hărţuire sexuală, scrie CNN.

Momentan, Tesla şi MWW PR nu au comentat aceste informații. MWW PR a declarat pentru CNBC că „s-a consultat cu Tesla în 2017-2018 cu privire la un angajament amplu de comunicare internă într-o perioadă de creştere rapidă a companiei.

„Este o practică obişnuită să fie analizată acoperirea media şi conversaţia socială publică despre o companie pentru a obţine informaţii despre problemele şi percepţiile părţilor interesate cu privire la brand”, a transmis firma.

Musk a luat măsuri drastice la Tesla

Directorul general al TeslaElon Musk, are un „sentiment super rău” în legătură cu economia și vrea să reducă cu aproximativ 10% numărul locurilor de muncă la producătorul de automobile electrice, a declarat acesta joi într-un e-mail către directori, consultat de Reuters.

Musk le-a transmis angajaților să se întoarcă la muncă sau să părăsească compania

Mesajul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaților să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania. Compania Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii legate de această veste.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, potrivit datelor anuale ale companiei depuse la SEC.

Într-un e-mail intitulat „întrerupeți toate angajările la nivel mondial”, Musk a spus că are un „sentiment super rău” în legătură cu economia. Marți, Musk le-a spus angajaților să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, o cerere care s-a confruntat deja cu împotriviri în Germania, unde compania are o nouă fabrică.

„Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puțin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris Musk în acel e-mail. „Dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat”, a adăugat acesta.

Miliardarul american prevede apropierea unei recesiuni

Elon Musk s-a angajat joi, de asemenea, într-o dispută pe Twitter cu miliardarul australian din domeniul tehnologiei și cofondatorul Atlassian Plc, Scott Farquhar, care a ridiculizat directiva într-o serie de tweet-uri, spunând că este „ceva din anii 1950”.

Miliardarul american a scris pe Twitter că „recesiunile îndeplinesc o funcție vitală de curățare economică”, ca răspuns la un tweet al lui Farquhar, care i-a încurajat pe angajații Tesla să se intereseze de posturile sale de muncă la distanță.

La sfârșitul lunii mai, când a fost întrebat de un utilizator Twitter dacă economia se apropie de o recesiune, Musk a răspuns: „Da, dar acesta este de fapt un lucru bun. Plouă cu bani pentru proști de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc”.