Producătorul american de vehicule electrice va începe cu operaţiunile de vânzări, apoi ar putea analiza activităţi de asamblare şi producţie, în funcţie de evoluţia livrărilor, a explicat oficialul indian.
Reprezentanţii Tesla şi ai Ministerului indian al Transporturilor nu au putut fi contactaţi imediat de Reuters pentru comentarii.
Duminică, publicaţia indiană Economic Times anunţa că primul model lansat în statul asiatic va fi Model 3, cel mai ieftin dintre vehiculele Tesla, cu preţuri care încep de la peste 74.739 dolari. Rezervările vor începe în ianuarie, a precizat Economic Times.
Şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a indicat în octombrie că producătorul american de vehicule electrice ar putea intra pe piaţa indiană anul viitor.
„Anul viitor cu siguranţă”, a scris Musk pe Twitter, ca replică la o postare cu fotografia unui tricou cu mesajul: „India vrea Tesla”.
„Mulţumesc că ne aşteptaţi”, a spus şeful Tesla.
Intrarea Tesla ar putea veni într-un moment în care premierul indian Narendra Modi promovează folosirea şi producerea de vehicule electrice.
Sectorul auto din India, afectat deja de încetinirea cererii de anul trecut, a fost lovit şi de efectele pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar producătorii auto caută să obţină sprijin guvernamental pentru a stimula vânzările.
Musk a mai dat o lovitură
Compania SpaceX a reuşit să lanseze cu succes o rachetă Falcon 9, cu un satelit spion destinat Biroului Naţional de Recunoaştere al SUA (National Reconnaissance Office) de la baza Cape Canaveral (Florida), în ultima sa misiune pe anul 2020, relatează EFE, citat de Agerpres.
Aşa numita misiune NROL-108 a fost suspendată joi ca urmare a unei defecţiuni tehnice.
Lansarea satelitului misterios a avut loc până la urmă sâmbătă, de pe platforma de lansare 93A în cadrul Centrului Spaţial Kennedy al NASA.
După opt minute, primul etaj al rachetei Falcon 9 s-a reîntors pe suprafaţa terestră şi a aterizat fără probleme în Zona 1 a complexului spaţial, în timp cel al doilea etaj şi-a continuat misiunea. Compania magnatului Elon Musk a precizat cu această ocazie că „toate sistemele au funcţionat bine”.
Prima încercare de a lansa satelitul a avut loc joi dimineaţa. Lansarea a fost întreruptă însă automat atunci când senzorii au detectat o presiune ridicată în interiorul rezervoarelor de oxigen lichid din partea superioară a rachetei. Planul iniţial era să se încerce lansarea vineri, însă aceasta a fost din nou amânată.
National Reconnaissance Office (NRO) este o agenţie din cadrul Departamentului de Apărare, iar proiectele lor sunt ţinute secrete de către SUA. Satelitul spion este acum cunoscut sub numele de cod „Gorilla”. Nu se ştie însă ce rol are satelitul aflat la bordul rachetei.
Guvernul american nu a oferit niciun indiciu cu privire la scopul acestuia. Potrivit unei postări pe Twitter s-a aflat că numele de cod al misiunii este „NROL-108” şi este condusă sub sloganul Peace Through Strength.
Cu mai puţin de două săptămâni rămase din 2020, evenimentul marchează a 26-a lansare pentru SpaceX, într-un an plin de provocări. De asemenea, este şi ultima lansare din 2020 pentru compania lui Elon Musk.