Tesla anunţă o spargere a acţiunilor „trei la unu”. Acest plan a fost dezvăluit în clipa în care compania şi-a depus declaraţia anuală de împuternicire la SEC. Ce presupune acest pas? Pentru fiecare acţiune deţinută, o persoană va avea după spargerea acesteia trei.
Acţiunile Tesla au crescut cu peste 1% după orele de tranzacţionare, după ce vineri au închis la 696,69 dolari.
În documentul depus, compania a scris despre propunerea de divizare a acţiunilor.
„Credem că divizarea acţiunilor ar ajuta la resetarea preţului de piaţă al acţiunilor noastre”, se arată în declarația anuală.
Câte acțiuni deține Elon Musk la Tesla
O divizare a acţiunilor este cosmetică şi ar putea însemna că investitorii mai mici simt că îşi pot permite să cumpere acţiunile, dar aceşti investitori sunt minusculi în comparaţie cu marile instituţii. Multe agenţii de brokeraj oferă deja investitorilor tranzacţionarea fracţionată, permiţând micilor investitori să cumpere o felie din acţiunile aparent scumpe, arată Mediafax.
Cu această ocazie s-a aflat și care este rolul lui Elon Musk. În document se arată că directorul general al Tesla deţine în prezent 23,5% din acţiunile Tesla, iar Vanguard deţine 6% din acţiunile Tesla. Musk a vândut o parte considerabilă din participaţiile sale la Tesla de la sfârşitul anului 2021, în parte pentru a susţine o participaţie la Twitter, gigantul tech pe care a acceptat să îl achiziţioneze pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari.
Elon Musk a amenințat, în urmă cu câteva zile, că renunță la oferta sa de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei de socializare Twitter. Fondatorul Space X și Tesla acuză platforma de socializare că nu îi pune la dispoziție informații cu privire la conturile de spam.
Cel mai bogat om din lume a pus presiune pe Twitter
Pe acest fond, avocații Tesla și Elon Musk au trimis o scrisoare acestei platforme de socializare în care amenință că vor renunța la tranzacție. Presa internațională mai scrie că scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare trimisă Autorității de Supraveghere a Pieței de Capital din Statele Unite ale Americii (SUA). Scrisoarea scoate la iveală că cel mai bogat om din lume a cerut informații cu privire la conturile platformei Twitter pentru a vedea câte dintre ele sunt, de fapt, false. Elon Musk a cerut aceste informații începând din data de 9 mai, cu aproximativ o lună înainte de a înainta oferta către platforma de socializare.
După anunț, în predeschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de la New York, acțiunile platformei de socializare au scăzut cu peste 5 procente.