Titi Aur consideră că nu ar trebui să existe o vârstă la care șoferii să se oprească din a conduce mașini. Totuși, expertul în conducere defensivă a sugerată că sistemul ar trebui să se țină cont și de acest aspect.
Titi Aur spune că șoferii ar trebuie testați periodic
Mai exact, el a subliniat că persoanele își pierd din reflexe după anumite vârste. Din acest motiv, spune expertul, examinarea ar trebui realizată din ce în ce mai des, după depășirea vârstelor de 60, 70 sau 80 de ani.
De asemenea, el a explicat că examinarea trebuie să fie una serioasă și „adevărată”, ci nu „din aia în care te duci și dai o șpagă și îți de fișa medicală și ești bun încă 10 ani”.
„După ce treci de 60, 70, 80 de ani, examinarea să fie din ce în ce mai mai desfăcută. La 5 ani, la 3 ani, la 2 ani, la 1 ani, la șase luni, habar n-am, dar să fie o examinare adevărată, pentru că dacă e din aia în care te duci și dai o șpagă și îți de fișa medicală și ești bun încă 10 ani, dar tu ai 85 de ani și teoretic, până la 95 nu mai vezi, nu mai auzi, nu mai ai reflexe, dar ești apt, conform documentului, nu e în regulă”, a declarat Titi Aur la Digi 24.
Acești șoferi trebuie să știe cum să acționeze în cazul în care sunt opriți de Poliție
Cu altă ocazie, specialistul a explicat că ce soluții există în cazul în care te oprește Poliția în trafic și dorește să îți facă un test antidrog. Acesta, în destule cazuri, poate da erori majore.
Șoferii vizați riscă, astfel, să primească un dosar penal, chiar dacă nu au consumat nimic interzis.
Pe grupurile de socializare, numeroase discuții au loc între șoferi cu privire la această situație des întâlnită în trafic.
Automobiliștii își împărtășesc sfaturi pe grupurile de Facebook să nu accepte să li se facă acest test antidrog. Ei invocă erorile mari pe care acestea le pot înregistra.
De exemplu, dacă ai consumat un covrig cu mac, testul poate semnala că ai luat opiu sau orice altceva. Acest lucru poate duce la deschiderea imediată a unui dosar penal.