Cine va moșteni averea lui Mircea Diaconu?
Mircea Diaconu a lăsat în urmă nu doar o carieră de excepție, dar și o familie îndurerată și un testament care va împărți averea sa considerabilă. Diana Lupescu, cea care i-a fost alături până în ultimele clipe, a fost o prezență constantă în perioada dificilă a marelui actor.
Deși și-a petrecut ultimii ani într-o suferință teribilă, Mircea Diaconu nu a uitat niciodată să fie generos cu cei dragi. De-a lungul carierei sale, el a adunat o avere considerabilă, pe care a ales să o investească în imobile și terenuri, departe de ochii curioșilor.
„Da, sunt zgârcit cu mine. Numai cu mine sunt zgârcit, în rest, cu nimeni altcineva din jur. Nu sunt zgârcit, sunt atent, nu-mi place să-mi bat joc de nimic. Indemnizația e de 6.300-6.500 de euro de europarlamentar. Nu există cotă forfetară. Există o sumă pentru birou, în rest există diurnă, pe care deputații o primesc pe semnătură și pe muncă.
Am sugerat la cei de aici să facă același lucru, rezolvă toate problemele cu putință, rezolvă cazările, pentru că nu are nimeni bani de cazare acolo. Stăteam într-un cartier foarte bun, dar atât de frumos. Era la etajul 2 cu terasă deasupra grădinilor, era atât de frumos, am umplut-o cu mușcate, mi-am adus de acasă și mobilier de terasă și scaune și tot.
Am vrut să mă simt bine. Și biscuiții tot de acasă mi-i aduceam. Nu sunt zgârcit, vreau să mă simt bine”, a explicat el în cadrul emisiunii TV „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
Banii regretatului actor vor rămâne acum soţiei şi celor doi copii ai săi, Ana și Victor Diaconu.
Unde și când va fi înmormântat?
Deși familia lui Mircea Diaconu se află în plină organizare a înmormântării, actorul își dorea ca ultima dorință să fie împlinită: să se întoarcă acasă, în locurile copilăriei sale. Din păcate, boala i-a înlăturat această oportunitate.
Trupul neînsuflețit al marelui actor va fi depus luni, 16 decembrie 2024, la Teatrul Nottara, între orele 12:00 și 16:00 Înmormântarea va avea loc marți, 17 decembrie 2024, la cimitirul din Săftica, potrivit celor de la România TV.
Despre Mircea Diaconu
Mircea Diaconu a fost o legendă a teatrului și cinematografiei românești. Impactul său în cultura țării va rămâne veșnic. Cariera sa strălucitoare s-a întins pe mai multe decenii, fiind apreciat atât pe scenă, cât și pe marele ecran, dar și în politică, unde și-a adus contribuția în numeroase proiecte menite să îmbunătățească viața culturală și socială din România.
Născut pe 24 decembrie 1949, în Vlădești, județul Argeș, Mircea Diaconu a urmat cursurile Liceului din Câmpulung Muscel, pe care l-a absolvit în 1967, și ale IATC „I.L. Caragiale” din București, unde a obținut diploma de actor în 1971. În același an, debuta în cinematografie cu „Nunta de piatră”, iar în 1970 își făcea debutul pe scena Teatrului Bulandra, în „Harfa de iarbă” de Truman Capote.
Viziunea artistică și dedicarea sa l-au adus în 1972 în sânul Teatrului Bulandra, unde a rămas până în 1982. După aceea, a devenit parte a echipei Teatrului Nottara, locul în care își va lăsa amprenta asupra multor generații de spectatori. A fost, de asemenea, primul actor din România care a ales să devină liber profesionist în 1990, o decizie curajoasă care i-a marcat cariera, înainte de a reveni în teatru ca angajat în 2001.