Operatorul britanic de cinematografe The Light Cinema a semnat un contract cu Shopping City Sibiu pentru închirierea unei suprafeţe de 2.000 mp unde vor fi deschise 6 săli de cinema, conform DTZ Echinox, administratorul mall-ului.

Cele şase săli de proiecţie vor fi dotate cu echipamente digitale, având în acelaşi timp capacitatea de a proiecta filme în tehnica 3D.

Deschiderea cinematografului va avea loc în primăvara lui 2011 şi face parte dintr-un proiect de modificare a zonei de acces în centrul comercial, ale cărui lucrări sunt planificate să înceapă în această primăvară şi să fie finalizate spre sfârşitul anului.

Cu această ocazie se vor adăuga centrului comercial şi noi ancore de fashion pentru care se poartă în prezent negocieri cu mai mulţi retaileri internaţionali. „Aceste demersuri vin în completarea eforturilor de îmbunătăţire a mixului de chiriaşi făcute în 2009, când au deschis în cadrul centrului retaileri precum: Humanic, Orsay, Toyplex”, au declarat reprezentanţii DTZ Echinox.

În ianuarie 2010, DTZ Echinox a fost desemnată de către Argo Real Estate să se ocupe de serviciile de property management pentru Shopping City Suceava şi Shopping City Sibiu.

Sibiu Shopping City este un parc de retail cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 80.000 mp. Deschis publicului în noiembrie 2006, extins în 2007 şi apoi cu a treia fază în 2008, centrul comercial are drept ancore retaileri internaţionali cum ar fi Real Hypermarket , Carrefour, Baumaxx DIY, Media Galaxy, Mobexpert dar şi chiriaşi precum New Yorker, Takko, Hervis, Deichmann, Orsay, Humanic, Adidas, Reno, Kenvelo