Premiile Pulitzer din acest an au confirmat, o dată în plus, că marile nume câştigă. Astfel, contidianul The New York Times a obţinut 5 premii la ediţia din 2009.

Astfel, The New York Times a primit premiul „Breaking News Reporting”, pentru acoperirea cimpletă a subiectului privind scandalul sexual care a dus la demisia guvernatorului statului New York, Eliot Spitzer. Acest lucru a demonstrat, încă o dată, că „sexul vinde”.

În acelaşi timp, NY Times a primit un premiu şi pentru Jurnalism de Investigaţie, acesta fiind acordat lui David Barstow. Acesta a dezvăluit că generalii în rezervă care lucrau ca analişti media, au fost influenţati de Pentagon pentru a pleda pentru războiul din Irak.

Cotidianul new-yorkez a fost premiat şi pentru felul în care a prezentat ştirile internaţionale, mai ales cele privind evenimentele din Afghanistan şi Pakistan.

Un alt premiu a fost primit de fotograful Damon Winter, tot de la The New York Times, pentru surprinderea aspectelor campaniei lui Obama. Holland Cotter a primit, de asemenea, premiul Pulitzer pentru Critică de artă.

Alături de marile ziare, şi publicaţiile mai mici au primit premii în cadrul galei Pulitzer. Astfel, premiul pentru Serviciul Public a fost acordat Alexandrei Berzon, de la Las Vegas Sun.

La categoria Jurnalism, printre câştigatori s-au mai aflat şi Los Angeles Times, St. Petersburg Times, The Washington Post, The San Diego Union-Tribune sau The Miami Herald.

Anul acesta a fost, de asemenea, şi primul an în care publicaţiile exclusiv online au fost aprobate în competiţie, însă nu s-a oferit niciun premiu.

Sursa: USA Today