Grupul media International Herald Tribune/New York Times a anuntat ca site-urile cotidianelor The New York Times si International Herald Tribune vor fuziona. In acest fel utilizatorii de Internet vor avea acces mai rapid la informatiile celor doua publicatii prin accesarea uneia dintre cele doua adrese existente: nytimes.com si iht.com.

Conform unui comunicat al grupului media new-yorkez, fuziunea celor doua site-uri va combina vasta expertiza informationala a New York Times cu informatiile de calitate din domeniul international a International Herald Tribune.

International Herald Tribune, cu sediul central in Paris, a fost achizitionat in anul 2003 de catre cotidianul The New York Times. Conform ultimelor date ale Webtrends si Nielson, iht.com are 2,3 de milioane de utilizatori pe luna, in afara SUA, in timp ce nytimes.com are aproximativ 25 de milioane de utilizatori in toata lumea.

The New York Times a fost fondat in 1851, iar International Herald Tribune a fost lansat in 1887 si este distribuit in 180 de tari.

Sursa: Today Online