Ce-a de-a doua ecranizare a celebrei serii „Twilight” („Amurg”), „The Twilight Saga: New Moon” („Saga Amurg: Luna Nouă”) a stabilit unul dintre cele mai râvnite recorduri în primul weekend de la lansare. În primele trei zile de difuzare pe marile ecrane, pelicula a strâns 140,7 milioane de dolari doar în America de Nord, şi 258,8 milioane de dolari în întreaga lume, situându-se pe locul al treilea în topul celor mai de succes lansări, potrivit Hollywood.com.

„New Moon” se plasează astfel pe a treia poziţie după filmul „The Dark Knight”, care a avut încasări de 158,4 milioane de dolari în primul weekend, şi după „Spider Man 3”, care a strâns 151,1 milioane de dolari. Chiar şi aşa, povestea cu vampiri a reuşit să întreacă „Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort”, „Shrek 3” şi prim parte a seriei „Spider Man”.

Saga cu Kristen Stewart şi Robert Pattinson a reuşit să doboare şi alte recorduri însemnate. Astfel, este pe primul loc în ceea pe priveşte încasările unui film în prima seară de difuzare în SUA. „New Moon” a ajuns astfel la 26,3 milioane de dolari doar în prima zi de difuzare. Recordul anterior era deţinut de „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, al şaselea lungmetraj din franciza inspirată de romanele lui J. K. Rowling, cu 22,2 milioane de dolari, record stabilit în luna iulie.

Mai mult de atât, „Luna Nouă” este cea mai reuşită lansare din acest an, conform datelor Hollywood.com, dar şi cel mai mare debut non-estival din toate timpurile şi cel mai aşteptat film din luna noiembrie.

Vineri, premiera în România

“The Twilight Saga: New Moon” a fost lansat deja în 25 de tări din întreaga lume şi a strâns 118,1 milioane de dolari. Filmul va avea primera în România pe 27 noiembrie.

Potrivit BoxOfficeMojo, 80% din audienţa peliculei, în Statele Unite, a fost reprezentată de femei cu vârsta de până în 21 de ani.

Inspirat de un roman scris de Stephenie Meyer, „Luna Nouă” este o poveste romanţată, cu accente de thriller, care continuă aventurile vampirului interpretat de actorul Robert Pattinson.

Un adevărat fenomen în Statele Unite, primul film al seriei, „Amurg/ Twilight”, a fost lansat acum un an şi a înregistrat încasări de peste 70,5 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografele nord-americane.

Al treilea film al seriei, intitulat „Eclipse”, va fi regizat de David Slade, şi va avea premiera pe 30 iunie anul viitor.