Thyssenkrupp are previziuni financiare optimiste pentru anul 2021

Optimism

Thyssenkrupp vine cu noi previziuni pentru anul 2021. Conglomeratul german a majorat perspectivele financiare pentru acest an fiscal, pentru prima dată în ultimii patru ani. Care este motivul?

Thyssenkrupp vine cu vești bune pe plan financiar. Conglomeratul german a majorat perspectivele financiare pentru acest an fiscal, pentru prima dată în ultimii patru ani, datorită redresării diviziei de metalurgie, care ar putea fi vândută sau scindată, transmite Reuters, citată de Agerpres.

De menționat este faptul că, Thyssenkrupp Steel Europe, este al doilea producător de oţel european, și a înregistrat în trimestrul patru din 2020 un profit operaţional ajustat de 20 milioane de euro, faţă de pierderi de 127 milioane de euro în urmă cu un an. La nivelul grupului, profitul operaţional ajustat s-a situat la 78 milioane de euro.

„Într-un mediu care continuă să fie nesigur, am avut un trimestru bun: observăm semne ale redresării economice, iar măsurile noastre de îmbunătăţire a performanţei îşi arată roadele”, a afirmat directorul general Martina Merz.

Acţiunile Thyssenkrupp au ajuns la cel mai ridicat nivel

Totodată, la Bursa de la Frankfurt, acţiunile Thyssenkrupp au urcat miercuri cu 7,1%, cel mai ridicat nivel din ultimul an.

În ceea ce privește anul fiscal în curs, divizia de metalurgie Thyssenkrupp ar urma să fie aproape de a atinge pragul de rentabilitate, faţă de pierderi de milioane de euro aşteptate anterior.

De asemenea, Thyssenkrupp Steel Europe va renunţa la 3.000 de angajaţi dar a avertizat că ar putea urma şi alte concedieri.

De menționat este faptul că la finalul anului trecut, Liberty Steel Group a anunţat o ofertă indicativă neobligatorie pentru preluarea Thyssenkrupp Steel Europe. Un acord ar combina al patrulea şi al doilea producător de oţel din Europa şi ar marca cea mai recentă încercare de consolidare pe scară largă, după ce planificata societate mixtă dintre Thyssenkrupp şi Tata Steel a fost blocată în 2019.

Analiştii Deutsche Bank estimează că în urma unui acord între Liberty Steel şi Thyssenkrupp s-ar realiza economii de 200-300 milioane de euro, iar obstacolele autorităţilor de reglementare ar fi mai reduse decât în cazul altor tranzacţii potenţiale pe care le-ar putea realiza grupul german cu Salzgitter sau Tata Steel.

Pe de altă parte, miercuri, surse anonime au anunţat că în 12 martie Consiliul de supervizare al Thyssenkrupp ar urma să decidă dacă va fi vândută divizia de metalurgie.