Ți se face dosar penal pe loc. Gestul complet interzis în România. Nu ai dreptul să refuzi

oameni

SURSA FOTO: pexels.com

Ți se face dosar penal pe loc! N-ai voie să faci așa ceva în ambulanță, indiferent de starea ta de sănătate. Ce a putut păți un bărbat ieri, 2 iulie 2024?

Un român a încercat să scape de spitalizare și s-a ales cu dosar penal

Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să fugă din ambulanța care îl transporta de la Spitalul Universitar de Urgență Elias la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”.

Ieri, 2 iulie 2024, în jurul orei 20:40, polițiștii secției 14 au fost direcționați de către dispeceratul Poliției Capitalei pe Splaiul Independenței – Zona Asmita Gardens pentru a găsi bărbatul respectiv.

În timp ce era transportat cu ambulanța, ar fi devenit recalcitrant si necooperant. Ambulanțierul i-a spus colegului său că nu îi poate face față.

Astfel că, șoferul ambulanței a oprit autospeciala pentru a-i acorda ajutor colegului său, moment în care bărbatul l-ar fi lovit pe ambulanțier în piept și ar fi ieșit din ambulanță. S-a dus apoi și s-a aruncat în Râul Dâmbovița.

Un polițist din cadrul secției 14, împreună cu alți doi polițiști din cadrul secției 11, au intrat în apă și l-au imobilizat pe bărbat. Acesta a fost transportat la destinație, în siguranță, a informat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

În urma acestui incident, a fost întocmit un dosar penal, din oficiu, pentru bărbatul respectiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire/ alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București.

SURSA FOTO: captură video, imagini amator

Despre urmărirea penală

Procesul penal presupune mai multe etape:

Urmărirea penală este momentul când se întocmește un dosar penal. Ca un om să aibă dosar penal, trebuie să comită o faptă prevăzută de legea penală. Nu se poate întocmi un dosar penal pentru o faptă care nu este interzisă. De exemplu, furtul este ilegal.

Astfel că se poate deschide un dosar penal pentru furt, chiar și pentru un furt de o valoare mică. Organul de urmărire penală trebuie să fie sesizat. Sesizarea sa se poate face prin plângere, prin denunț, prin acte încheiate de alte organe de constatare sau prin sesizarea din oficiu.

Sesizările făcute de persoane cu funcții de conducere sunt obligatorii. Persoana cu funcție de conducere sau cu atribuții de control, care a aflat de săvârșirea unei infracțiuni în acea unitate, este obligată să sesizeze organul de urmărire penală înainte de urmele infracțiunii să dispară.