Dacă nu aveţi trei vouchere pentru a le folosi la achiziţia unei maşini noi, le puteţi cumpăra „din târg” chiar şi cu 1.000 de lei. Atenţie, tichetul trebuie însoţit de anumite acte!

Programul „Rabla” a demarat de ieri, şi încă de la primele ore au existat români care şi-au dus maşinile mai vechi de 10 ani la casat, contra unui tichet valoric de 3.800 de lei, scrie „Evenimentul zilei”. Andrei Faraoneanu, din Bucureşti, a venit la Remat Sud din Şoseaua Berceni Fort cu un Oltcit din 1983, pentru care a primit bonul de la stat, dar ar mai vrea două, ca să îşi ia o maşină nouă.

„Vreau să îmi iau un Logan, mai trebuie să caut însă nişte vouchere. Din ce-am auzit eu, e între 10 şi 15 milioane de lei (vechi) un tichet la vânzare. Eu zic că fifti- fifti e echitabil şi pentru mine şi pentru celălalt”, a spus acesta.

Trei bonuri la o maşină nouă
 
Varianta nouă a programului „Rabla” prevede că o persoană poate merge cu oricâte autoturisme vechi la Remat, iar pentru a-şi cumpăra o maşină nouă pot fi utilizate trei bonuri valorice (11.400 de lei). Dacă nu are trei maşini de casat, îşi poate achiziţiona încă două vouchere de la alţii, pentru că tichetele sunt acum transmisibile.
 
Pe Internet există deja o mulţime de anunţuri de vânzare/cumpărare a tichetelor, cu preţuri între 1.000 de lei şi 2.200 de lei. Important de ştiut pentru cumpărătorii de vouchere: cereţi vânzătorilor alte trei documente, respectiv copii legalizate după talonul maşinii, certificatul de radiere şi cel de distrugere a maşinii. Fără ele, tichetele nu pot fi folosite.

DETALII:
Citeşte mai mult pe evz.ro.