Astfel Tik Tok est epregătită să le ofere acestora rambursarea banilor pentru campaniile care nu vor funcţiona, potrivit unor cumpărători de publicitate, transmite Reuters, citată de news.ro.

În prezent, afacerile cu publicitate ale TikTok sunt încă în formare, iar compania a anticipat pentru 2020 venituri de 1 miliard de dolari, care sunt numai o mică parte din veniturile totale al proprietarului acesteia, grupul chinez ByteDance.

De cealaltă parte, TikTok a devenit însă o platformă populară pentru brandurile care vor să ajungă la cumpărătorii tineri.

TikTok a anunţat că va continua să onoreze campaniile de publicitate planificate şi că va rambursa banii pentru cele pe care nu le va putea afişa. De asemenea, compania va colabora cu influencerii majori pentru a migra pe alte platforme în eventualitatea interzicerii TikTok în SUA, a declarat Rob Pearsall, vicepreedinte pentru media la agenţia de publicitate Havas Media, referindu-se la un memo primit de agenţie din partea TikTok, vineri dimineaţă.

Trump nu mai vrea aplicații

Temerile Tik Tok apar după ce preşedintele american Donald Trump a semnat joi un decret care prevede interzicerea tranzacţiilor americane cu TikTok şi WeChat, aplicaţia chineză de mesagerie, începând din 15 septembrie.

Unii advertiseri fac planuri de urgenţă şi iau în considerare transferarea bugetelor de publicitate pe alte platforme.

Una dintre opţiuni este aplicaţia de mesagerie foto Snapchat, pentru advertiserii care au nevoie să ajungă la o audienţă mai tânără, a spus Meghan Rao, director pentru conturi la agenţia de publicitate HYFN, o divizie a Nexstar Digital, între ai cărei clienţi se află New Balance şi Macy’s.

Brandurile au început să întrebe dacă ar trebui să fie prezente pe platforme concurente ale TikTok, cum ar fi Triller şi Byte, aplicaţii ale căror descărcări au crescut în ultimele zile, a declarat un director de agenţie de publicitate.