Aplicația TikTok primește o lovitură în Europa. După ce în SUA s-a decis interzicerea aplicației ce aparține grupului chinez ByteDance pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, acum s-a luat o măsură drastică și într-o țară din Europa.
Probleme pentru TikTok și în Europa. Televiziunea publică suedeză SVT a anunțat că a interzis angajaților să folosească aplicația TikTok pe telefoanele de lucru din motive de securitate după ce radioul public anunțase aceeași măsură, relatează AFP și Barrons, citat de Hotnews
„Departamentul IT al SVT estimează că aplicația TikTok furnizează mai multe informații (n.r. companiei chineze Bytedance care deține platforma) decât ceea ce ar fi considerat necesar”, a explicat televiziunea de stat într-un articol publicat pe website-ul instituției.
„SVT a decis prin urmare că angajații nu au voie să aibă aplicația TikTok pe telefonul lor de lucru”, se arată în informarea semnată de reprezentanții instituției. Angajații au fost notificați de măsură printr-un e-mail.
O decizie similară a fost luată și de radioul public suedez SR. Instituția a apreciat că platforma social media „nu se conformează cerințelor de siguranță pe care le avem pentru instrumentele cu care lucrăm precum telefoanele de lucru”, potrivit lui Claes Bertilson, ofițerul de presă al SR.
TikTok are în jur de un miliard de utilizatori la nivel global, majoritatea adolescenți însă aplicația este tot mai des subiectul tensiunilor geopolitice.
Aplicația TikTok, ce aparține grupului chinez ByteDance, a fost interzisă pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, după ce Senatul SUA a adoptat joi în unanimitate un proiect de lege în acest sens, relatează AFP. Tik Tok este de asemenea investigată și în Franța de către CNIL, autoritatea responsabilă de datele personale, aceasta notând că aplicația a ridicat mai multe semne de întebare.
„TikTok reprezintă un risc major pentru securitate şi nu îşi are locul pe aparatele guvernului”, a scris pe Twitter serviciul de presă al senatorului republican Josh Hawley. De altfel, preşedintele american Donald Trump a semnat un decret care prevede interzicerea tranzacţiilor americane cu TikTok şi WeChat, aplicaţia chineză de mesagerie, începând din 15 septembrie.