Compania care deține TikTok a fost amendată pentru încălcarea legii privind protecția datelor, inclusiv pentru utilizarea datelor personale ale copiilor cu vârsta sub 13 ani fără consimțământul părinților.
Autoritățile din Marea Britanie lansează acuzații grave la adresa TikTok
Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie a stabilit că aplicația video deținută de chinezi nu a făcut suficient pentru a verifica cine utilizează platforma sau pentru a elimina conturile copiilor, conform news.sky.com
În replică, TikTok a transmis că nu este de acord cu amenda. În acest context, compania va analiza decizia și va stabili pașii de urmat, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții TikTok.
NATO a interzis oficial utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu
În altă ordine de idei, oficialii NATO au transmis personalului o notă prin care au anunțat interdicția aplicației TikTok pe dispozitivele furnizate de Alianță.
Nota a avut scopul de a oficializa interdicția, întrucât platforma oricum nu era utilizabilă pe dispozitivele NATO, din cauza restricțiilor tehnologice interne.
„Securitatea cibernetică este o prioritate de vârf pentru NATO. Alianța are cerințe stricte cu privire la utilizarea aplicațiilor de către angajați. TikTok nu este accesibil pe dispozitivele NATO”, a declarat un oficial pentru CNN.
NATO este cel mai recent organism guvernamental care interzice aplicația pe fondul temerilor că guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor prin intermediul Bytedance, compania-mamă din China, cu sediul la Beijing.
Platforma TikTok a fost deja interzisă de către SUA, Marea Britanie, Norvegia și Parlamentul European pe dispozitivele instituțiilor oficiale.
Amintim că autoritățile din China au subliniat că nu cer companiilor să predea datele colectate în străinătate, în contextul în care TikTok se confruntă cu din ce în ce mai multe solicitări de interzicere în SUA.
Aplicația deținută de compania chineză Bytedance se află sub o presiune tot mai mare, pentru a obține un nou proprietar sau pentru a pierde accesul la uriașa piață americană.
În cadrul unei audieri de cinci ore cu legislatorii americani ce a avut loc în ziua de 23 martie, directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat cu întrebări „necruțătoare” în legătură cu legăturile aplicației cu China și la pericolul pe care aceasta îl reprezintă pentru adolescenți.