TikTok nu mai dă bani. Începând de luna viitoare, nu va mai plăti creatorii de conținut din anumite state. Pe scurt, fondul creatorilor de conținut va fi întrerupt.
TikTok nu mai dă bani creatorilor de conținut din decembrie 2023
TikTok nu mai dă bani creatorilor de conținut din SUA, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Germania și Franța. Fondul creatorilor de conținut din aceste state va fi întrerupt pe 16 decembrie 2023.
Vă amintim că, în doar trei ani, TikTok a plătit un miliard de dolari americani persoanelor care produc conținut viral.
TikTok a fost complet interzis într-un stat din SUA
Montana a devenit prima țară din Statele Unite ale Americii care a adoptat un proiect de lege prin care interzice folosirea aplicației mobile TikTok. Proiectul de lege, denumit „SB 419”, interzice magazinelor de aplicații mobile să îi lase pe oameni să descarce TikTok-ul pe dispozitele lor.
Proiectul de lege va intra în vigoare în ianuarie 2024. Atât TikTok, cât și Apple și Google, care operează magazinele de aplicații mobile, vor putea fi sancționate cu amenzi, dacă vor încălca această regulă.
„Guvernatorul va analiza cu atenție orice proiect de lege pe care legislativul îl trimite la biroul său”, a explicat Brooke Stroyke, purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Montana, Greg Gianforte.
Vă amintim că, în decembrie 2022, Greg Gianforte a interzis TikTok-ul pe dispozitivele guvernamentale de stat. În ianuarie 2023, a îndemnat sistemul universitar din Montana să îi urmeze exemplul, ceea ce s-a și întâmplat.
TikTok nu poate fi folosit pe telefoanele guvernanților din anumite state
La rândul său, Marea Britanie a interzis folosirea TikTok pe telefoanele mobile ale miniștrilor britanici și funcționarilor publici. Regatul Unit se aliniază astfel cu SUA, Canada și Comisia Europeană, în contextul deteriorării relațiilor cu Guvernul de la Beijingul.
TikTok a cerut utilizatorilor să îi permită să le acceseze datele stocate pe telefonul mobil, date care sunt apoi colectate și stocate. Acordarea unor astfel de permisiuni oferă companiei chineze acces la o serie de date. De exemplu, contacte, conținutul utilizatorului și datele de geolocalizare.
Comisia Europeană a interzis aplicația TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Canada a anunțat anterior că va implementa o decizie asemănătoare. Guvernul de la Otawa se angajează să păstreze securitatea informațiilor guvernamentale. În plus, Comisia Europeană a început și o anchetă privind dezinformarea despre războiul din Israel de pe TikTok.