Organizatorii celor două târguri imobiliare programate în luna decembrie, tIMOn şi Project Expo, sunt în plin război din cauza unui document mincinos care a ajuns în această dimineaţă în mail-urile jurnaliştilor şi care anunţa, în numele şefului tIMOn, anularea târgului.

Un comunicat de presă trimis ieri seară către presă de pe adresa vlasceanu.vlad@gmail.com, care sugera clar numele directorului Ad Media Consulta, (firma care organizeză  tIMOn), Vlad Vlăsceanu, anunţa faptul că ediţia din decembrie a târgului imobiliar tIMOn a fost anulată.

„Am fost semnalaţi de mai mulţi jurnalişti că în această noapte s-a primit un comunicat de presă de pe o adresă ambiguă, vlasceanu.vlad@gmail.com, care anunţa anularea tIMOn”, a declarat pentru capital.ro Vlad Vlăsceanu, adăugând că aceste informaţii sunt complet false.

Potrivit primelor investigaţii efectuate de Admedia Consulta, documentul Word ataşat mail-ului trimis ieri seară avea următoarele caracteristici: scris de Lavinia Dinu, computer aparţinând Zero Points, compania organizatoare a Project Expo, unul dintre rivalii tIMOn pe piaţa organizării de târguri imobiliare.

Apel la Poliţie şi la Ministerul Finanţelor

„Vom înainta astăzi o adresă către Poliţia Capitalei şi vom solicita investigaţii mai aprofundate pentru a afla cu exactivate IP-ul de pe carea fost trimis acest e-mail mincinos”, a spus pentru capital.ro Vlăsceanu. Mai mult chiar, Admedia Consulta se va adresa şi Ministerului Finanţelor, departamentul de practici neloiale. “De asemenea vom înainta şi o cerere în instanţă şi vom cere prejudincii de imagine doarece această acţiune ne-a afectat foarte tare brandul”, a mai subliniat directorul tIMOn.

Reprezentanţii târgului susţin, de asemenea, că o dovadă în plus a documentului mincinos este faptul că niciodată compania nu trimite comunicate semnate de Vlad Vlăsceanu,  informarile către mass-media fiind transmise doar prin intermediul departamentului de PR.

Zero Points: “Suntem nevionovaţi”

De cealaltă parte a baricadei, Cosmin Radu, de la Zero Points, susţine că firma sa nu are niciun amestec în toată această poveste. “Am aflat şi eu în această dimineaţă din presă şi de pe bloguri de acest e-mail. Zero Points nu este însă vinovată de nimic. În primul rând nicio presoană cu numele Lavinia Dinu nu lucrează aici”, a declarat acesta pentru capital.ro. Mai mult, Radu a subliniat că organizatorii tIMOn nu trebuiau să facă atât de multă vâlvă până nu aflau cu exactitate provenienţa documentului. “De asemenea, pe orice document se pot edita acele date de care au aflat cei de la tIMOn”, justifică Radu.

“Ne afectează foarte grav imaginea. Când toate acestea se vor termina vom discuta cu cei de la tIMOn şi vom cere daune”, a mai spus Cosmin Radu. Reprezentantul Project Expo a mai spus că, cel mai probabil, competitorii sunt cei care au făcut acest “joc murdar”. De aceeaşi părere este şi Vlăsceanu, care s-a arătat profund surprins de astfel de practici neloiale.