Conform unui studiu realizat de Regus, un angajat din cinci petrece o oră şi jumătate în drumul dinspre domiciliu spre locul de muncă, în timp ce media, la nivel mondial, este de 25 de minute. Mai mult, studiul arată că 10% din angajaţi petrec pe drum mai mult de o oră pe zi.

64% din participanţii la studiu au declarat că folosesc maşina ca mijloc de transport în drumul spre locul de muncă.

Studiul arată faptul că indienii, chinezii şi japonezii au cel mai mare timp mediu petrecut pe drumul casă-loc de muncă: 33 de minute în China, 32 în Japonia şi 29 în India. Canadienii şi Americanii nu au nevoie, în medie, decât de 16 minute pentru a ajunge la job.

85% dintre americani se duc la serviciu cu maşina, urmaţi de locuitorii Africii de Sud (83%). Infrastructura feroviară excelentă a reuşit să-i determine pe japonezi să aleagă trenul în locul maşinii, astfel că doar 23% dintre ei se deplasează spre locul de muncă în automobil.

Doar 2% din populaţia activă a lumii merge la job cu bicicleta, se arată în studiu. Cea mai mare rată a celor care folosesc bicicleta pentru a se deplasa la locul de muncă o găsim în Olanda (8%).

SURSA: Regus