"De regulă, proiectele legate de internship sunt legate, de obicei, de facilităţi, cum ar fi scutirea de impozite sau suportarea bursei pe perioada internship-ului. Sunt mai multe variante, dar astea sunt abia în studiu şi până la sfârşitul anului avem în programul legislativ", a spus Bratu.
Potrivit acesteia, ministerul vrea să acţioneze mai eficient în elaborarea unor acte normative privind ucenicia la locul de muncă.
"Ştiţi foarte bine că apropierea dintre tineri şi angajator este foarte importantă. Eu pot să vorbesc în calitate de mămică a unui tânăr care şi-a căutat mai bine de un an un loc de muncă şi singurii care au fost deschişi la tineri au fost multinaţionalele care fac şi training chiar dacă acel copil nu este strict specializat pe meseria pentru care a fost angajat. Ei cel puţin 2-3 luni fac training ceea ce nu prea se întâmplă cu angajatorii români. Angajatorii români cer exerienţă. Niciun copil ieşit de pe băncile şcolii nu o să aibă experienţă. Dacă nu investeşti nimic în el nu cred că o să ai rezultate niciodată. Cred că internship-ul este o soluţie foarte bună", a mai afirmat oficialul Ministerului Muncii.